Creatieve berichten over naaien

Het laatste van het schooljaar – bis

Na de broek was het tijd voor het bijpassende vest. Ik was op voorhand niet bijster enthousiast. Ik draag liever een topje dan een vest, maar ik zou wel leren een mouw insteken en een kraag en dat kan wel van pas komen. Ik koos een rood stofje bij Ikea, wat stug maar goedkoop en het rood past mouw bij het rood uit de broek.

Als de naailessen al onder een slecht gesternte begonnen, was dit ook het geval voor het einde van de lessen. De verbouwingen zijn nog steeds niet afgelopen, maar toch kan ik langzaam aan verhuizen beginnen denken. Een paar weken geleden kwam ik ongelukkig neer bij het overstappen van een trein. Een gekneusde enkel hield me een tijdje ver van een naaimachine. Ik miste een paar lessen en besloot de laatste week maar twee keer naar de les te gaan. Het werden er twee van vallen en opstaan. En ik dacht meer dan eens dat ik aan mezelf toch geen les zou willen geven. De kraag heb ik een drietal keren opnieuw gedaan. Holle en bolle lijnen, het is me wat. Bij de mouw had ik minder geduld. Ik bleef met een plooitje zitten dat ik strategisch op de schouder stak. Ik zag het niet meteen zitten om het nog eens los te maken en antwoordde eigenwijs dat ik morgen wel met de tweede mouw een tweede (of vierde – het is maar hoe je het bekijkt) poging zou wagen. Als het zou lukken, zou ik de eerste wel losmaken. Het werden twee plooitjes op de schouder. Mij storen ze niet. Je ziet ze nog net onderaan op de foto.

Het werd een beetje een race tegen de tijd. En mijn enkel protesteerde best flink na die twee avonden maar het is wel gelukt. Het enige wat ik nog moest doen was andere knoopjes zoeken, want in mijn haast had ik de knoopsgaten net iets te klein gemaakt voor de knoopjes die ik in gedachten had. Gelukkig had ik nog voldoende van deze witte knoopjes met een rood lijntje zitten. Een leuk accent.

Ik heb het vestje al getest.Ik heb geslapen als een roosje maar dat kan ook van de vermoeidheid geweest zijn, in ieder geval zo zie ik er uit op een te vroege zaterdagmorgen als ik eigenlijk van alles anders moet doen, maar nog geen zin heb.

En vanavond haal ik mijn diploma af, een glaasje wijn in het zonnetje en vrolijk kletsen. En volgend jaar ben ik ingeschreven voor “rok en pantalon”.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Patricia, gefeliciteerd met je diploma en bedankt dat je ons hebt laten meegenieten en soms ook smakelijk hebt laten meelachen over je ervaringen. Ik verheug me nu al op de “rok-en-pantalon” – blogs!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam