Creatieve berichten over borduren

Nog een blogje over de workshops van Jenny

Ook ik ben 2 dagen in Breda geweest, het was geweldig!

Ik ben helemaal geen quiltster, maar ik vind het wel leuk om er mee bezig te zijn, dat brengt mijn werk ook met zich mee. Ik weet nooit zo goed wat ik dan weer met zo’n  quiltlap moet doen, ik kan dat niet allemaal op gaan hangen. Ik heb wel weer ontdekt dat ik toch wel een praktische naaister ben.  De motieven die we oefenden met free motion ga ik zeer zeker op mijn kleding toepassen.

Maandag was free motion, zoals Jenny het uitlegt geweldig!!!! De mooiste dingen kun je zelf, maar je moet het wel durven! Probeer het maar, alles is goed! Was haar motto, ze had natuurlijk dan wel tips om dingen te verbeteren. Deze benadering vind ik ook geweldig, je haalt zo het positieve in de mens naar boven en helpt ze over een drempel heen.

Tekenen met de naaimachine! Dit gaat mij wel wat beter af als met bv. potloden.

Toch niet echt makkelijk om een mooi blad op deze manier te maken.

Vrijdag de snip snap scrap.

Ik heb mijn ogen uit gekeken, bij alle technieken die Jenny liet zien, met het snijden van blokken, en een simpel dronkemanspad te maken. Ook hier heb ik in mijn blokken zoveel mogelijk technieken uit geprobeerd.

Een paar simpele tips wil ik u doorgeven.

 • Het aan elkaar naaien van blokken, ipv. draad naar boven halen of aanhechten, begin met een    kleine steek, steeklengte 1.
 • Als je met je kniehevel werkt, en je voetpedaal, gebruik dan je voetpedaal links, dit werkt fantastisch.

 

Thuis ging ik mijn werk maar direct af maken, alles fris in mijn geheugen. Daardoor ontdekte ik nog wat op de 830 met het aan door stikken van de blokken.

Als je dan begint met een kleine steek, zet je,  je steeklengte klein, dan zet je de steeklengte op 2 of 2,5 en gaat weer verder, aan het einde van het blok is het natuurlijk ook mooi om te eindigen met een paar kleine steekjes. De 820 en de 830 onthouden de laatste 15 steken die je hebt gebruikt.

Zo kun je sneller switchen.

En dit was het resultaat van vrijdag! De rand moet nog, want wat ga ik er mee doen? Het is een mooie oefenlap………  ik kan er natuurlijk ook wel een tas van maken, dan gebruik ik hem wel.  Aan de andere kant is afbiezen ook genoeg, er zitten wel een aantal technieken in die ik toch nog wel eens wil laten zien, en wie weet ook nog wel eens een workshop mee ga geven.

Twee  geweldig leerzame en ook gezellige dagen.

BERNINA BEDANKT!!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Karen, dank je wel voor de tip, ik heb het direkt geprobeert, hij maakt een paar steekjes op de plaats. Vanmiddag had ik iemand les gegeven op de 440 en kon direkt een aantal tips van Jenny weer doorgeven.
  Volgens mij kan ik van jou ook nog wel heel veel leren!!

  groetjes, Gerda

 • Karen Lipton BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda,
  Je quiltjes zijn heel goed gelukt! Ja, symmetrische bladjes zijn lastig te quilten uit de vrije hand, dat vind ik ook. Je “Snip-Snap” heeft iets van Matisse, je kleuren doen het mooi met elkaar. Heb je steek #1324 op je 830 geprobeerd? Die maakt automatisch een paar kleine steekjes aan het begin en eind van een naad, zo hoef je niet te switchen. De steek zit op Berninas vanaf de Aurora 440, ik gebruik het heel veel.
  Groetjes en tot kijk,
  Karen

 • klaske_bakker BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een mooi eindresultaat. Heel leuk om te zien dat iedereen met dezelfde workshop hele verschillende projecten kan maken, en dat maakt het juist zo inspirerend om samen te werken! Mijn quiltje van de workshop komt morgen op de berninablog…

 • Ina_Klugt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  hoi Gerda,
  Mooi geworden hoor – net wat je zegt – je kunt niet alles ophangen, maar een wisselexpositie in huis??? Je quiltje, want zo noem ik het och maar, is mooi geworden. De tak ook – komt mooi uit.
  groetjes en tot ziens, Ina.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam