Creatieve berichten over quilten

sable

Het ging de laatste dagen en weken vaak over de workshops van Jenny in Breda. En wat ik al aangaf in mijn vorige berichtje: het gaat er ook nu nog een keer weer over:

Wij quilters hebben vaak een enorme hoeveelheid stof. Jenny, of beter gezegd, de Australische quilters, hebben daarvoor een mooie benaming:

SABLE: Stast Above and Beyond Life Expectancy. Hoevaak zeggen wij het niet tegen elkaar: ik mag wel 300 worden.  Zolang het maar geen WOMBAT wordt: Waste of Money, Brains And Time. Om gek van te worden.

Maar: alle gekheid op een stokje: ik zou nog wat vertellen over het gebruik van de BSR-voet. We hebben het er al vaker over gehad. Het quilten met de BSR-voet geeft zoveel vrijheid, het is jammer om die vrijheid niet optimaal te gebruiken.

Net als ik quilt Jenny altijd in de BSR2 modus en ZONDER voetpedaal. En, net als ik, vindt zij die steeklengte niet zo heel belangrijk, dus dat piepje wat je krijgt door de functietoets 2 wat langer in te drukken, “vergeten” we altijd.

Maar – interessant was te zien en te ervaren dat Jenny bij aanvang van haar werk haar onderdraad NIET naar boven haalt ( zoals ik wel vaak doe )  maar wel de steeklengte reduceert tot de minimale lengte ( en dat is 1.00 ) en dan een stuk of tien hele kleine steekjes maakt. Omdat we de spoeldraad toch al hebben afgesneden onderin bij het plaatsen van het spoelhuis – krijg je geen bulbje én je hebt geen ongewenste draden aan de bovenkant.  De bovendraad knip je gewoon af op een gegeven moment.

Na die tien steekjes zet je de steeklengte weer op de standaardinstelling ( 2.00 ) door het CLR knopje te gebruiken.

Jullie begrijpen natuurlijk – al deze tips en trucs gelden vooral bij gebruik van de Bernina Aurora 440 QE met BSR – de machine die tijdens de workshops werd gebruikt. Voor de andere modellen naaimachines of wanneer u zonder BSR-voet werkt, is het allemaal net even ietsje anders.  Het is altijd raadzaam dan even uw handleiding te raadplegen, die is er voor geschreven.

Tot Blogs.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam