Creatieve berichten over naaien

vrolijk quiltje

Er is de laatste week al ontzettend veel geschreven over Jenny Bowker en haar inspirerende workshops in het Bernina Creative Center. Natuurlijk kan ik niet achter blijven 🙂 Ik mocht mee doen met de workshop snip snap scrap en dat was echt ontzettend leuk. Veel tips en handigheidjes gekregen, inspirende quilt (kunst)werken gezien, gezellige mensen ontmoet en een paar uur lang heerlijk ongestoord kunnen naaien (en dat is heel wat voor een moeder van twee kleintjes!).

Van thuis bracht ik een plastic zakje vol met oude stukjes, knipsels, restjes, soms echt ieniemienielapjes. Maar ook de allerkleinste lapjes bleken bruikbaar. Samen met de stofjes van Bernina werd het een bont geheel. Hier zie je mijn quiltje ontstaan:

En hier zie je het -bijna…- eindresultaat:

Ik was in 1 dag tijd echt een heel eind gekomen. Top klaar, de lagen gesandwiched en ook nog eens gequilt met de BSR. Dat quilten met de BSR wilde ik echt heel graag proberen, want dat heb ik thuis namelijk niet op mijn machine. Mede door Jenny’s hulp en wat tips van mede-cursisten ging het heel aardig. Ik vond het vooral leuk om creatief bezig te zijn, maar volgens mij moet ik nog erg veel oefenen om deze techniek onder de knie te krijgen!

Het quiltje is een heel vrolijk ding geworden, een kadootje voor mijn zoontjes eerste verjaardag. Ik wil het aapje nog een gezichtje gaan geven door met de hand te borduren. En er moet nog een mooie rand om heen….. De stof is al gesneden, dus het eindresultaat zien jullie in de volgende blog 🙂

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam