Creatieve berichten over quilten

Tis me een portret

Als mijn vader dat vroeger zei, was het niet best. Maar ik ben dol op vrouwen met karakter.
Twee weken geleden heb ik met een paar quiltvriendinnen portretten uit de losse pols gemaakt, in de stijl van Bodil Gardner, hier kun je er meer over lezen.

En dit keer heb ik de (met vliesofix geplakte) top maar direct ook gesandwiched en doorgequilt anders blijft het misschien weer liggen en ze is me nu al dierbaar. Ik leerde van Marjon Hoftijzer dat je een quilt voor een echte lijn beter 3x dan 1x kunt doorstikken. 1 is een leuke poging, 2 ziet er nog wat bibberig uit, maar bij 3 lijnen maakt je oog er echt een sterke lijn van. Precies wat ik wilde, en wederom een goede oefening in het vrij machinaal quilten!

Na alle lijnen 3 keer gestikt te hebben, de achtergrond nog maar even van een glimmertje voorzien, ze moet natuurlijk wel stralen. Als je niet te snel naait en een topstitch naald met extra groot oog gebruikt, gaat dat prima zonder draadbreuk.

De zijkanten afgewerkt met een zelfgesneden biaisbandje incl. een ophanglus en mijn ´portret´ is klaar om opgehangen te worden:

Vriendin Marijke heeft net als Bodil zelf de lijnen met een cordonsteek gemaakt, en zo direct de (niet geplakte) lapjes vastgezet op een ondergrondlap, ook erg mooi:

En zij had de smaak zo te pakken dat ze in de dagen erna nog meer portretten heeft gemaakt:

Is het geen leuk stel bij elkaar? Echt een aanrader om mee aan de slag te gaan uit de vrije hand, zo verrassend welk karakter er telkens uitkomt!

Commentaren op dit bericht