Creatieve berichten over naaien

Voorbereidingen en afsluitingen :-)

De ontwerpwedstrijd voelt al weer een eeuwigheid  geleden! Terwijl het pas een maandje terug is maar ik heb het alweer druk gehad met zoveel dingen dat het zo voelt. Inmiddels is de laatste cursusreeks voor mijn verlof alweer op de helft en er worden erg mooie dingen gemaakt. Veel Mad-menjurken maar ook veel basisnaailescursisten die erg fanatiek zijn. Hiervan volgen de foto’s als ze klaar zijn met de kledingstukken. Ik heb wel een foto van een pakje van een cursiste die precies een maandje voor mij is uitgerekend en ook een meisje krijgt, deze wilde ik jullie niet onthouden!

Toevallig is één van mijn nichtjes afgelopen weekend bevallen van (ook!) een meisje en hebben wij drie weken geleden voor haar een babyshower georganiseerd. Dit was wel een heel leuk idee, we hebben namelijk met z’n zessen een quilt voor haar gemaakt. Iedereen had een halve meter van een stofje van haar eigen smaak gekocht en deze hebben we in blokken en driehoeken geknipt en zo een heel persoonlijke quilt ontworpen. Omdat ik geen quiltster ben heb ik hier mijn eigen draai aangegeven om het zo netjes mogelijk af te krijgen maar dat is niet helemaal volgens de officiële quiltmethode…… (dus sorry voor de ware quiltsters onder ons!) De deelnemers hebben natuurlijk meegeholpen met het knippen en ontwerpen maar ik was de eindverantwoordelijke om alles aan elkaar vast te maken en af te werken wat nog wel wat tijd kostte! Maar natuurlijk heb ik dat met alle liefde gedaan met de B330 als rots in de branding! Bekijk en beoordeel hier het eindresultaat:

Nog meer quiltervaring! Ik ben vorige week namelijk met een cursist van mij naar de quiltgroothandel Rhinetex geweest, wat een supermooie stoffen! En wat een keuze! Ik heb een klein baaltje stof gekocht met vijf soorten, hele schattige 🙂 Hiervan wil ik in ieder geval twee voetenzakken maken voor mijn nieuwe kinderwagen en misschien nog wat kleertjes.

Volgende projecten aangezien mijn verlof eraan komt en ik behoorlijke last van nesteldrang krijg is: Het semi opnieuw bekleden van onze bank met deze coole stofjes van de IKEA:

En natuurlijk de voetenzakken! Dus B330 en lezers zet je schrap voor een hoop nieuwe werkjes!

Tot snel,

Marieke

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een leuk idee om zo’n gezamenlijke quilt cadeau te doen! En de stofjes zien er allemaal veelbelovend uit. Ben benieuwd hoe de eindprojecten eruit zien!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam