Creatieve berichten over borduren

EVEN EEN KAARTJE…….

Even een kaartje sturen…  ik wil er dan ook iets persoonlijks van maken, ze worden dan niet geplakt, maar ook dit gebeurt met de naaimachine.

De afgelopen periode heb ik heel veel nieuwe dingen geprobeerd, en geleerd, en ook dit kan ik nog wel weer toepassen.

Ik had nog vlieseline S80 liggen, dit was oa. ook geschikt voor kaarten maken.

Deze kaart;

De vlieseline is een half A4tje,  van dezelfde maat heb ik een stukje vliesofix geknipt, en met sterk verdunde groene acrylverf geverfd. Laten drogen en op de vlieseline gestreken. Daarna het sierrandje aan de rechter- en onderkant. Daarna de blaadjes geborduurt, standaard patroon van de 830.

Daarna de losse rozenblaadjes vastgezet, en het gele bloemetje erop geborduurt, dit is ook een deel van een standaard patroon, een paar in steentjes in het hart van het bloemetje gelijmd.

Daarna de tekst geborduurt. Ik had neschen in de ring gespannen, met de beschermlaag er nog op, ik vind het namelijk heel vies, als die lijmlaag aan mijn ringen komt te zitten, en ik werk niet graag  met lijmspray. Als ik het heb ingespannen haal ik van het deel waar ik ga borduren de papierlaag eraf en daar heb ik de dikke vlieseline opgeplakt, en de positie bepaald waar ik de tekst wilde. Tenslotte nog een paar vlindertjes die ik nog over had  vliesofix er achter gestreken, uitgekipt en op de vlieseline gestreken. Tenslotte de vlieseline op de papieren ondergrond gestikt.

De tweede kaart:

Ook hier heb ik weer de vlieseline s 80 gebruikt. Als eerste heb ik er de groene zijde op gepuncht.

Ideaal is de punchvoet die op een aantal bernina machines past, je koopt dan de punchvoet, je hebt dan niet nog een machine staan.De punchvoet past onder andere op de 430 en 440 en de 630. Niet op de 820 en 830 en de machines die een steekbreedte van 9 mm hebben.

Omdat de bloemen die ik ga gebruiken, geel/oranje zijn heb ik er ook nog een paar oranje bandjes op gestikt, dit heb ik gedaan met voetje 21, met dit voetje blijft het lintje goed op zijn plaats, en kun je het vast stikken, ik heb voor een zig-zag steek gekozen.

Daarna de bloemen, overgebleven van een shirt. Achter de bloemen heb ik vliesofix gestreken en daarna uitgeknipt en op de zijde gestreken en vastgestikt met een kleine zig-zag steek. Dan de tekst erop geborduurt. Een standaard lettertype gebruikt van de machine.

Daarna de vlieseline langs de zijde weggeknipt, en op de kaart gestikt.

En zo kon ik weer een paar mensen blij maken met een mooie kaart, en voor jullie een ideetje……?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam