Creatieve berichten over borduren

Geïnspireerd door skins

Ik vind de skins voor de Bernina’ s  prachtig!

Daar wil ik natuurlijk ook iets mee doen, een paar jaar geleden kreeg ik van iemand een kistje wijn, de wijn was erg lekker en is inmiddels allang op, maar het kistje is bewaart om er een soort memory kistje van te maken, een kistje met herinneringen.

Vorig jaar was ik een keer met mijn dochter op de zwarte markt in Beverwijk en daar kocht ik deze miniatuur naaimachines.

En bedacht;  ik ga in het kistje mijn eigen naaimachinewinkeltje beginnen. Maar dan moet het toch nog weer even sudderen, en blijft het nog even liggen omdat ik niet precies weet hoe ik het wil, inmiddels had ik bij de action miniatuurpaspopjes gekocht, ook met het idee die past wel in mijn winkeltje.

En toen kwamen de skins, en ik bedacht, dat is het….. wat ik in “mijn winkeltje” wil mijn eigen ontworpen skins.

En het groeiden al verder, als surfende op het duitse berninablog, kwamen daar gedigitaliseerde voetjes te staan. Deze kon ik wel uitborduren en als schilderij gebruiken voor “mijn winkeltje”.

Ik heb ze uitgeborduurt op zwart vilt, met zilverdraad.

Het enige waar ik nog steeds niet uit was hoe mijn skins er uit moesten komen te zien, ook hier moet je de tijd voor nemen en dan komt het vanzelf! Ik was weer eens in de stoffenwinkel, en daar was het vlinder stofjes, met hele kleine vlindertjes, en een stofje met dezelfde vlinders dan wat groter, en dat  was het daar maak ik mijn skins van. Even wat folders verzamelen en jah…….….. welke machines ga ik verkopen in mijn winkeltje?

Kijkt u maar!!

De plaatjes van de naaimachines heb ik uit de folder geknipt, de stof er met vliesofix op gestreken, en toen het geheel gestreken op decovil zodat de machines stevig staan.

Een foto van een koffer, uitgeprint op stof, en dan past dat ook.

Voor de afwerking  een mooie aangeklede paspop in de winkel. En voor de finisching touch ook wat grote vlinders uitgeknipt en als wandversiering gebruikt. Achter de stof van de vlinder, evenals de voetjes, heb ik vliesofix gestreken, toen uitgeknipt en in het kistje gestreken.

Het resultaat, een mooi memory kistje voor in mijn werkkamer, maar of het daar altijd zal hangen….. ik zal hem nog wel eens mee nemen naar de winkel, of als voorbeeld mee naar een beurs.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam