Creatieve berichten over borduren

HOEZO TUTTIG?

Dit is de naam van de tentoonstelling die nu in Tassenmuseum Hendrikje te zien is. Het tassenmuseum laat zien dat handwerktechnieken in 2011 weer helemaal modern zijn. Op de tentoonstelling zijn oude tassen en nieuw design, gemaakt met dezelfde technieken, naast elkaar te zien. De tentoonstelling is er nog tot 11 september en zeker de moeite van het bezoeken waard als u deze zomer in Amsterdam komt.

Het is genieten tijdens mijn bezoek aan de tentoonstelling. Er zijn leuke tasjes met kant applicaties en borduurwerk. Tassen in kruissteek en gebreide en gehaakte tassen. Ik doe inspiratie op voor tassen die ik met de Cutwork Software kan maken, en ik zie leuke hengsels. Verrast zie ik ook 2 prachtige tassen van Tatjana Golder, die me gelijk doen terug denken aan de workshop die ik bij haar gevolgd heb. Tatjana is een Russische textiel kunstenares die in Duitsland woont.

Tatjana heeft een heel eigen wijze van vrij machinaal borduren, die ze me 2 jaar geleden in Nederland tijdens een workshop heeft onderwezen. Toen heb ik mijn eerste schreden gezet op het pad van vrij machinaal borduren. Hieronder ziet u het resultaat, waar ik heimelijk nog verbaasd over ben, want mijn enthousiasme is veel groter dan mijn kunde.

Jammer genoeg oefen ik vrij machinaal borduren veel te weinig, zodat ik tijdens de workshop van Jenny Bowker weer helemaal opnieuw kan beginnen. Er is misschien geen groter verschil mogelijk tussen het werk en de werkwijze van Tatjana Golder en Jenny Bowker. De overeenkomst is dat beide prachtig werk maken en het doen lijken of vrij machinaal borduren heel eenvoudig is.

Ik neem me voor om goed te oefenen en de lap van Jenny af te maken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam