Creatieve berichten over naaien

Ideeën stroomlijnen

Het komt regelmatig voor dat ik op bepaalde momenten (en vooral dus ‘s nachts) zo verschrikkelijk aan het malen ben over nieuwe ideeën over van alles en nog wat; kledingontwerpen, projecten, cursussen, noem het maar op. Het is soms angstaanjagend hoe mijn gedachten dan te keer gaan. Het ergste is dan dat ik bedenk dat ik alles nog wel opschrijf als ik daar voor de gelegenheid krijg, want ik heb namelijk even geen papiertje in de buurt.

FOUT!!
Ik vergeet die ideeën weer en dan wakkert op het moment dat ik er weer aan denk (’s nachts of nog erger…op het toilet) bijna een ideeënorkaan door mijn hoofd.

Op zulke momenten denk ik met positieve gevoelens terug aan de tijd die ik op school zat. Daar heb ik een paar keer les te gehad van een aantal studenten van de kunstacademie. Zij hadden namelijk een prettige methode om gedachten als boven beschreven te ordenen. Zij gebruikten namelijk een “dummy”.  Je hebt ze in vele maten en soorten, van groot tot klein. Ik vind persoonlijk het formaat van een A5 het prettigste om te gebruiken. Het is een aardig boekformaat, zeg maar.

Dummy's

Het mooie van zo’n “dummy” is dat het lekker grof papier is waar je naar mijn idee goed op kan tekenen, schrijven, plakken en dingen op verzamelen. Ik koop ze bij de “Boekenvoordeel” winkels, maar ze zullen vast ook wel elders te krijgen zijn.
Voor een aantal mensen vertel ik niets nieuws, sterker nog…het zal herkenbaar zijn. Geen gedoe met losse papiertjes of aantekeningen die overal en nergens zwerven en lijken een eigen leven te leiden. Ik heb een Dummy en daar ben ik blij mee. Ik heb er inmiddels wel een paar versleten, maar ik gooi ze nooit weg. Het is altijd leuk om er weer in terug te kijken en ideeën uit te halen, want daar was het tenslotte ook voor bedoeld.

Deze Dummy staat bijna op ontploffen

Naast mijn Dummy maak ik ook zo af en toe een collage.
Ik blijf het altijd leuk vinden om te doen, vooral het bladeren en scheuren in van die magazines is leuk.

Lekker scheuren en knippen

Ik doe het maar niet meer met mijn zoontje op schoot, want die vind alles leuk en vooral het scheuren. Het liefst in zo klein mogelijke stukjes. Dan blijft er natuurlijk maar weinig plaatje over. Maar een collage is vooral leuk om naderhand te bekijken waar je rode draad ligt in je gedachtegang. Daarnaast ziet het er ook erg gezellig en professioneel uit aan de muur.
Toch is een collage maken niet echt altijd even makkelijk. Ik heb er op school altijd moeite mee gehad, volgens mijn leraar. Ik vond het wel meevallen, maar als ik er nu naar kijk, dan is mijn manier van collages maken wel verbetert, in de loop van de tijd.

plaatjes verzamelen en plakken

Maar goed, om een samenvatting te maken van mijn verhaal: Koop een Dummy en maak collages.
Voor het maken van collages zijn alle soorten magazines, bladen en folders handig. Als er maar plaatjes in staan. Verder is een grappig stukje stof in de juiste kleur, structuur of print ook goed te gebruiken. Dat maakt de collage levendiger en geeft het net dat extra’s, naar mijn idee.

  

Iedereen dus aan de slag! Tem die ideeën orkaan en vertrouw het toe aan papier!!!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam