Creatieve berichten over naaien

Streepjesquilt

Ik hou soms van projecten waar je wat langer de tijd voor nodig hebt en soms heb ik gewoon zin om simpel recht-toe-recht-aan te naaien. Gewoon lekker ‘rechtdoor’ naaien en niet nadenken. Deze quilt was daar een voorbeeld van.

Eigenlijk kan het niet simpeler. Ik had een jelly roll liggen met mooie pastelkleurtjes, ooit eens kado gekregen voor mijn verjaardag. (En trouwens afkomstig uit dit gezellige quiltwinkeltje waar ik al eerder over schreef).

De stroken naaide ik aan elkaar en… dat was het eigenlijk! Simpel he? Voor de achterkant gebruikte ik een heel vrolijk rood met wit gestippeld stofje. Het quilten deed ik op de ‘luie’ manier, dat wil zeggen met de tweelingnaald op de naaimachine. De rand maakte ik van groen-wit-geblokt katoen, dat ik met de hand afwerkte. Daar moet je ook net zin in hebben, en soms heb je dat wel en soms heb je dat niet 🙂 (Daarom ligt mijn quiltje van de Jenny Bowker-workshop nog even te wachten…  Naaien doe ik voor mijn plezier en ik vind als je er even geen zin in hebt, moet je het gewoon laten liggen. Je doet het voor de lol, dus moet je het leuk houden!)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam