Creatieve berichten over naaien

Van hartjes

Ik weet nog waar we liepen. Het was op een plein in Oslo op weg naar een leuk restaurant. Eten is er relatief duur. We hadden al wat bespaard door zelf te koken, het voordeel van een appartement.We wilden niet zomaar iets gaan eten, maar ook iets van de Noorse keuken te proeven. Uiteindelijk was die pizza ook duur.

Ik was nogal uitgelaten, want ik keek uit naar de avond. Zo lang kenden we elkaar nog niet en het was ons eerste buitenlandse uitstapje. Hij heeft een grappige koffiemok van een vorig liefje waar ik hem mee plaagde. Hij vertelde me dat zijn favoriete cadeautje een boxershort met hartjes zou zijn. Maar dat hij die nog nooit gekregen had en dat die heel moeilijk te vinden zijn. Ik lachte hem vierkant uit want ik erger me al jaren aan het feit dat de winkels vol hartjes liggen (en ik dan geen lief heb, maar dat is een ander verhaal). Dus flapte ik er uit: “ik vind je er wel één, desnoods maak ik die zelf.” Amper drie naailessen en al vol zelfvertrouwen. Eigenlijk was ik er zeker van dat ik dat ik het wel zou vinden in de valentijnsgekte in de winkels. Dat bleek niet zo te zijn. Dus werd het een zoektocht naar een gepast stofje. Alleen waren de eisen niet zo simpel: enkel wit met rode hartjes zou voldoen om de weddenschap te winnen.

Er zat dus weinig anders op, dan zelf aan de slag te gaan. Het stofje vinden was op zich al een uitdaging. Maar gelukkig is er de Albert Cuypstraat, zullen we maar zeggen. Ik vond een gratis patroon op burda, Michael maar er is iets verkeerd gelopen bij het printen. Dus ging ik aan de slag met mijn pyjamapatroon uit de les en een boxershort die ik uit zijn ondergoedlade viste. De gulp liet ik gemakkelijkheidshalve achterwege.

Voor het eerste model gebruikte ik nog de geleende Bernina, bij het tweede model gebruikte ik mijn Bernette.

En los van het feit dat het niet het juiste stofje is, want er staan bolletjes tussen de hartjes en de tweede is een negatief van wat hij wil,  is het probleem het ontbreken van de gulp of toch van de illusie. Ten minste als ik zijn uitleg goed begrepen heb. De volgende poging wordt er dus eentje met gulp, al wordt het misschien een namaakgulp want echt gebruiken wil hij die toch niet.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam