Creatieve berichten over naaien

Zomerproject # 4 – een droom van een jas

Door Ceciel Cornelissen werd deze prachtige jas ingezonden. Hier zitten met zekerheid een ongelooflijk aantal uren in…

Ceciel schreef ons het volgende: “Beste mensen van Bernina, Allereerst: ik ben blij dat ook 30 juni vierentwintig uren heeft… Het is nu 23.15 uur en ik heb net foto’s gemaakt van het zomerproject, waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest. Het is echt een ‘project’ geweest, waarin het soms mee zat en soms ook tegen. Maar hoe dan ook: vóór het einde van deze dag heb ik mijn mail met foto’s kunnen versturen! Graag had ik foto’s gemaakt in de tuin, bij daglicht, maar dat zat er niet meer in! Morgen wil ik buiten nog wat foto’s maken en mocht daar nog een mooi exemplaar bij zitten, dan stuur ik die alsnog na” (die foto kwam de volgende dag, zoals u hierboven ziet).

“Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat er allemaal geproduceerd is in het zomerproject. Het was wel grappig me af en toe te realiseren, dat er dus meer mensen in Nederland bezig waren met eenzelfde opdracht! De stof die ik van jullie heb gekregen, heb ik gecombineerd met stof, waar een bloemmotiefje in zit, in dezelfde tint blauw. Voordat ik de stof van jullie ontving had ik het idee om een jas te maken, hoe dan ook. Toen ik de stof eenmaal in mijn handen had, realiseerde ik me, dat die wel enige versteviging zou kunnen gebruiken. Daarom heb ik van ongebleekte katoen een jasmodel gemaakt. Hiervan heb ik de panden en mouwen en kraag en lummels afzonderlijk bedekt met vierkantjes van de blauwe stof. Deze heb ik om en om verwerkt, waardoor het een soort vlechtwerkeffect heeft gekregen. Met behulp van een zigzagsteek heb ik de vierkantjes op de onderjas vastgemaakt. De bloemstof heb ik vastgemaakt door het bloemmotief met borduurgaren te volgen (handwerk…). Het effect is leuk, maar het was wel erg arbeidsintensief. Het is knielange zomerse ‘lapjesjas’ geworden! Het was een klus, maar ik heb er echt van genoten!”

En wij genieten van het resultaat Ceciel, het is een fantastisch mooie jas geworden! Heel hartelijk bedankt voor je deelname.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam