Creatieve berichten over naaien

Kleertjes voor Loes

Ik ben begonnen met het opmaken van m´n stofjes!!!

Het is niet te geloven, maar ik ben eindelijk zover dat ik de schaar in de nieuwe stofjes durf te zetten.

De eerste projecten zijn voor mij kleine meid en het is zo verschrikkelijk leuk om voor haar bezig te zijn. Het is alsof je een pop aan het aankleden bent. In mijn vorige blog heb ik trouwens al wat laten zien en nu ben ik eindelijk zover dat ik iets meer kan laten zien.

Eerst een blauw jurkje.

Dit jurkje heb ik uit een Ottobre en het was in het blad ook blauw van kleur. Om heel eerlijk te zijn ben ik op het kleurtje gevallen, dus even zoeken in mijn stoffenverzameling en ja hoor! ik had nog een prima combi liggen….de keus was snel gemaakt.

Ik heb wel iets verandert aan het patroon, omdat ik dat een mooiere manier van afwerken vond.
De roesjes heb ik niet 3 cm, maar 6 cm breed gedaan, dubbel gestreken, aangestikt en afgelockt. 

Dit jurkje heb ik op de Bernina 330 gemaakt en het was één van de eerste projecten die ik met deze machine deed. Ik moet zeggen dat ik het een prettige ervaring vond. Ik heb al op vele verschillende merken mogen werken en deze machine valt me absoluut niet tegen!

Dit pakje (reeds bekend uit mijn vorige blog) heb ik op dezelfde 330 gemaakt:

Ook dit patroontje komt uit een Ottobre. Het is nu nog een beetje te groot voor Loes, maar het zal niet lang meer duren voordat ze het past!

Na deze twee pakjes gemaakt te hebben werd ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de naaimachine en heb als experiment dit shirtje versierd, uiteraard ook voor Loes.

Ik heb met rode fleece grof een paar bloemen geknipt. Met rode organza hetzelfde aantal cirkeltjes geknipt, ongeveer ter grootte van de fleecebloemen. Ik heb het niet zo netjes geknipt, want dat maakt het geheel een beetje speels.
Verder heb ik kleine spiegeltjes met een gehaakt randje gebruikt en leuke, gekleurde knopen.
Op de machine heb ik het ondertransport weggeklikt en heb de spiegeltjes vastgestikt op vier plekken met een zigzag-steek. Doordat het transport weggeklikt is, blijft de stof op dezelfde plaats. Zo heb ik dat bij alle spiegeltjes en knoopjes gedaan.
Deze techniek gebruik ik overigens ook voor het aanzetten van knopen, scheelt me bergen met tijd.

En het resultaat is een vrolijk shirtje voor mijn kleine meid….
Ik ben benieuwd wat zij er van vind.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Annemarlies BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo allen, bedankt voor de reacties!! Jaja…het volgende project zit al te borrelen, dus ik hoop snel wat op de blog te kunnen plaatsen.

  • Rian BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hoi Annemarlies, dat ziet er leuk uit zeg. Vooral die eerste vind ik ook geweldig van kleur en dat gele shirtje is helemaal vrolijk zeg. Past helemaal bij je dochter. Ze kan het nog niet zeggen dat ze het geweldig vindt, maar dat doen wij dan wel. Op naar je volgende project?

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    In één woord “snoezig”! De garderobe van de jonge dame mag er wezen, en dan moet je denken dat dit nog maar het begin is! Ik ben in ieder geval al benieuwd naar de peuter- en kleutergarderobe van Loes!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam