Creatieve berichten over naaien

Meer rood en wit

En vermoedelijk niet het laatste in die kleurencombinatie, het is maar dat u het weet. En ja, ook nog een rokje. Net zoals Klaske laat ik me vaak inspireren door blogs en daar duiken die A-lijn-rokjes voortdurend op. Ze lijken me toch net iets “deftiger” dan het zwierige model dat ik eerder maakte en daardoor bijzonder geschikt voor het werk, leek me. Bovendien blijken ze ook gemakkelijk zelf te tekenen zijn, ik haalde mijn inspiratie bij het eenvoudig rokje van Animuz, tante hildes rok op maat, de basis van Madame Zsazsa en het stappenplan van Polkadotjes. Ik koos uiteindelijk voor een stofje van Koekenpeertje. De stof was breed genoeg om de panden naast elkaar uit de stof te krijgen.

Alleen twijfelde ik heel hard over het mogelijke resultaat. Mijn lijf gaat niet zo goed samen met rechte rokjes, dan komt mijn buikje te veel op de voorgrond. Ik heb al genoeg makeover-programma’s achter de rug om te weten dat ik best voor een band kies. Ik besloot de band van het zwierige model uit de Knip te recycleren.Mijn patroon voor het rokje werd een mengeling van de bovenstaande blogs. Het werd ingekort in functie van de band.

Een heel lange inleiding, maar het ging een beetje als van zelf, zeker met de uitleg. Voor de binnenkant van het beleg haalde ik de andere stof nog maar eens boven. Een metertje stof blijkt toch net iets te weinig als je de band apart maakt. Voor de meeste A-rokjes moet het wel lukken en kan je gewoon rekenen dat je twee maal de lengte nodig hebt qua stof. Of als je ze naast elkaar er uit krijgt, zelfs nog minder. Ik had alleen geen kopspeldjes bij, dus werd er nogal wat gedriegd. Aan de voorkant bleek ik wat stof over te hebben en dat werd dan maar een plooike.


Op het einde van de rit panikeerde ik even over de plaats van de rits. Om de één of andere reden zou ik die spontaan links zetten. Maar ik had er te laat aan gedacht en dus eindigde die rechts. Mijn naailerares schudde eens het hoofd, maar ik vind het niet erg, meestal zit die toch weg onder een t-shirt ofzo. En andere bloggende naaisters zeiden me al dat ze daar ook geen rekening mee houden. Maar het moet dus links. Nu maar hopen dat ik links en rechts uit elkaar kan houden.

Ik had het rokje al aan naar het werk en kreeg spontaan een compliment: “zoiets zoek ik nu ook nog, simpel en voor alle gelegenheden, casual met een t-shirt, gekleed met een bloes.” De foto’s dateren van een tijdje terug, toen het nog zonniger was.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam