Creatieve berichten over naaien

Overlock – spuugdoekjes en t-shirt

Hier even een kort berichtje tussendoor met twee extra overlock-projecten.

Het eerste project zijn spuugdoekjes voor een baby. Ik had slechts 25cm van deze hele stoere vikingstof, maar ik kon er toch met gemak drie spuugdoekjes en een bijpassend slabbetje mee maken. Ik knipte uit de stof drie vierkanten van 25 x 25 cm en spelde ze met de verkeerde kanten op elkaar aan drie bestaande spuugdoekjes (natuurlijk kun je ook badstof of handdoekstof gebruiken, maar deze had ik nog liggen). Ik lockte de randen (was gelijk mooi afgewerkt en afgesneden), liet enkele centimeters over om de doekjes met de goede kant naar buiten te draaien en stikte met de gewone naaimachine de rand tweemaal door. Een schattig ‘tussendoor’project, supersnel gemaakt en leuk om als (kraam)kado te geven!

Het tweede project is een t-shirt voor jongens. Gemaakt met een patroon uit Ottobre en een stofje van Stoere Jongensstoffen. Dit was mijn eerste poging om een t-shirt te maken. De overlock overtrof mijn verwachtingen en deed supergoed werk. Mijn kereltje ziet er ook stoer uit in zijn t-shirt! De volgende keer ga ik wel eerst alle maten meten van kind én van het patroon. De mouwen bleken veel te lang te zijn. Maar ach, wat maakt dat uit als er zo’n schattig koppie naar je kijkt??

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam