Creatieve berichten over naaien

Welk project maak ik het liefste voor mijn kindjes….

Wat een leuke vraag zeg! Dank je wel Klaske.

Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit zo over nagedacht, maar ik heb in de loop van de tijd nogal wat dingetjes voor mijn kleine boeven gemaakt.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat de oudste iets meer projecten achter zijn naam heeft staan dan de jongste, dat heeft waarschijnlijk met de beschikbare tijd te maken.

Deze pop is in ieder geval voor onze Loes, dat is zeker. Ik wil nog wel een kleine garderobe voor haar maken, maar de pop is al af. Misschien ook leuk om dat in de toekomst op de blog te laten zien.

Tijdens mijn eerste zwangerschap zat mijn hoofd boordevol met leuke ideeën om te maken. Ik ben begonnen met de aankleding van de kinderkamer, de gordijnen en de glasgordijnen (vitrage-achtige gordijnen) heb ik zelf gemaakt. Van het restje van de glasgordijnen heb ik een groot kussen bekleed, ik vond het zo’n leuk stofje. Er zaten allemaal schaapjes op en met behulp van een restje wollige breiwol heb ik een randje op de contouren van het schapenvachtje genaaid met een kleine zigzag.
Zie hier het resultaat:

Kussen met schaapjes

Ik heb toen ook wat lakentjes en dekentjes gemaakt, zowel met de naaimachine als met de breipennen (breien is ook nog een soort van hobby van me). Ik heb voor onze zoon een lakentje gemaakt met zijn naam erop. Eigenlijk volgens het principe zoals omschreven in mijn kraamcadeautjes-blog. Het gaf me veel voldoening om dit voor onze kleine vent te kunnen maken, hij slaapt nog steeds onder dit lakentje.

Uiteraard heb ik nog wat kledingstukjes voor onze vent gemaakt.
Van mijn moeder had ik net na de geboorte een leuk stukje stof gekregen, dus tja…dan kom je er niet onderuit hè?! Maar ik vond het helemaal geen straf hoor. In die tijd was ik wel heel erg moe, omdat de bevalling niet helemaal vlekkeloos is verlopen. Maar ik kon toch de energie vinden om achter mijn naaimachine te zitten en wat te gaan doen en dat heeft me goed gedaan, ik kreeg min of meer weer wat energie.

Na zeven maanden moeder te zijn van een deugniet van een zoon bleek ik opnieuw zwanger te zijn, deze keer van een dochter. Natuurlijk had ik allerlei ideeën om te realiseren voor deze kleine meid, maar helaas is dat er niet van gekomen. Waarschijnlijk klinkt dit veel moeders bekend in de oren.
Gelukkig begint in ons gezin een bepaalde vorm van regelmaat te komen en heb ik weer meer tijd en zin om één avond in de week voor mezelf te pakken om lekker achter de naaimachine te kruipen of iets anders te doen. Zo ben ik bijvoorbeeld nu wat kleding voor mijn dochter aan het maken. Ten eerste omdat het nodig is en ten tweede omdat het voor zo leuk is om te doen en me wat ontspanning geeft.

Als antwoord op je vraag Klaske: Ik vind het ook heel lastig om het leukste project te kiezen, want ik vind eigenlijk alles leuk. Ik denk eerder dat het leukste project mijn kindjes zijn en de oneindig veel mogelijkheden die er zijn. Ik heb tenslotte ook nog een berg stofjes om weg te werken 😉

Mijn vraag aan de volgende blogster, Patricia Vroman: Ik lees met veel plezier je belevenissen via de Berninablog. Ik vraag me af wat je boven aan je verlanglijstje hebt staan om zelf te maken?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam