Creatieve berichten over naaien

Beter met een boventransportvoet

De boventransportvoet is, naast naaivoetje nummer 1, mijn meeste gebruikte naaivoet. Deze transportvoet heeft een soort van kleine grijpertjes die de stof aan de bovenkant helpt om ‘mee te komen’. Net als het transport onder de stof grijpt de boventransportvoet elke keer de stof een beetje mee.

Ik zou niet zeggen dat deze voet onmisbaar is, je naai namelijk ook prima zonder. Maar ik vind wel dat mijn naaiwerk er erg netjes van wordt. Het ziet er gewoon echt goed uit, alsof het profesioneel gemaakt is. Het geeft net dat extra beetje meer!

Vooral als je veel werkt met tricots en andere stretchstoffen is de boventransportvoet een uitkomst. Het project hieronder op de foto heb ik daarom ook met deze voet gemaakt. Het is een nieuwe bekleding voor een poppen-maxicosi, gemaakt met een ecologische stof met retro duikbootjes.

Door de boventransportvoet te gebruiken kon ik netjes het geheel doorquilten. Ik gebruikte de bijgeleverde geleiders om zo evenwijdige lijnen te quilten.

Hier is de boventransportvoet in actie, terwijl ik een ander project aan het afmaken ben. De randjes naai ik hier nog eens door voor extra stevigheid en ook ter decoratie.

Ook als ik slabbetjes uit tricot maak, gebruik ik standaard deze voet. Het resultaat is altijd goed dan! Zie hier weer een blije dochter met een slab van Ce-Tho stof:

En twee andere slabbetjes gemaakt met deze voet. De eerste is van een grappige slakkenstof.  En de tweede een slab met allerlei voertuigen, het jongetje dat deze slab kreeg was er echt heel blij mee!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam