Creatieve berichten over naaien

Jubileum Stichting Vereenigde Modevakscholen

Nog maar nauwelijks bekomen van de drukte van de Open Dag in Breda, stond er vorige week zaterdag al weer de volgende activiteit in mijn agenda; het eeuwfeest van de Stichting “De Vereenigde Modevakscholen in Nederland”, in het Vechthuis in Utrecht.

Na een kopje koffie en het openingswoord door de voorzitter Willie Molendijk was het de beurt aan de leden, leraressen en cursisten, om hun creaties te showen tijdens de modeshow met als thema “100 jaar mode”.

Er waren steeds blokken per decennium; eerst een blik op te toekomst en dan steeds verder terug in de tijd, tot het begin van de twintigste eeuw. Er was de deelnemers niets te veel geweest in hun pogingen om een goed tijdsbeeld neer te zetten. Er was gebruik gemaakt van oude patroonbladen, boeken en zelfs stoffen die al heel wat jaren oud waren. Een enkeling had zelfs de echt oude kledingstukken gebruikt en deze gerestaureerd, bijvoorbeeld de bruidsjurk van oma. Heel bijzonder om te zien. Echt een modeshow die de ontwikkeling van de dagelijkse kleding in Nederland weergeeft, en ook bij mij de nodige keren een “O Ja” teweegbracht, zoals het broekpak uit de 70-er jaren.

Op de website van de Stichting “De Vereenigde Modevakscholen in Nederland” staat een kleine foto-impressie.

Na de modeshow volgde de receptie en was er de mogelijkheid om in de andere ruimte de tentoonstelling te bekijken. Naast een aantal bijzondere creaties en een overzicht van het lesmateriaal door de eeuw heen, werd daar ook de nieuwe BERNINA 5-serie gedemonstreerd door Sandra.

En uiteindelijk ging ik dan toch weer later naar huis dan ik gepland had, omdat ik op de receptie nog de redacteur van de Nederlandstalige Burda tegenkwam en we samen aan het brainstormen gingen over de invulling van het blad. Maar daarover misschien later meer…

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam