Creatieve berichten over borduren

Nog een project met het Accessoire van de Maand september!

Toch wel onder de indruk van deze voet nog een project maken! Een shirt met applicaties, en dan in plaats van de BSR voet, voet 13 gebruiken. Ik realiseer me dat ik niet de makkelijkste stof heb genomen voor de applicaties. Maar vanochtend toen ik wakker werd bedacht ik dat ik op de BERNINA 830 kan werken met het zijwaarts transport, maar zou dat ook gaan met de rechtstiksteekplaat?????

Eerst maar de applicaties uitgeknipt, en gepast en gemeten hoe ze op het shirt moeten komen. Ik wil ze op de panden door laten lopen dus eerst de schoudernaden gelockt en de mouwen in de panden. De mouwnaad heb ik doorgestikt met de coverlock, met 3 kleuren, de kleuren die in de applicaties terug komen.

En nu de applicaties stikken, het gaat super, met voet 13 en de stiksteekplaat, zelfs nu zijn de kleinste stukjes mooi, daar was ik bij mijn vorige applicaties niet helemaal tevreden over, nu is de steek perfect.

En dan de luxe van de B 830 met het zijwaarts transport, dat werkt super, ik kan de richting bepalen, welke kant ik op wil. Omdat ik me ook goed realiseer dat niet iedereen kan werken met de B 830, heb ik het ook nog geprobeert met de kniehevel, dat gaat ook goed, het werkt dan het makkelijkst als je, je pedaal bedient met je linkervoet en dan kun je met je rechterbeen je kniehevel bedienen. Om niet steeds de stof te draaien, heb ik ook met de achteruit toets gewerkt.

Ik ben zeer tevreden over het resultaat, nu de kraag nog.

Ik heb als basispatroon alleen een patroon van een halsboord gebruikt, en aan de bovekant extra stof geknipt, de zijkanten van het boordje gestikt, en daarna de applicaties op de kraag gelegd, vastgestikt en uitgeknipt.

En zie mijn kraag komt er zo uit te zien!

En nu op het shirt zetten.

En jah… nu zitten de applicaties erop, en nu…. In de applicaties zitten prachtige lijnen, eigenlijk moeten die nog doorlopen, om er nog meer een geheel van te maken.

En zo zitten er ook lijnen op de mouw en het achterpand, op het achterpand heb ik mijn eigen logo gemaakt voor deze trui! “GG Design. Het puntje op de i is een knoop evenals het rondje van de g.

En dan de knoopsgaten in het beleg en de kraag, ook daar komen de kleuren weer terug, ook de applicatie stof, ik had eigelijk nog hele leuke gekleurde knopen maar op de gekleurde stof kwamen die niet mooi uit, dan de knoopsgaten gekleurd en verschillend.

Ik ben weer zeer tevreden met mijn shirt, ik merk doordat ik zelf mijn kleding maak, dat ik ook steeds kritischer wordt, dus superblij dat de afwerking van de applicaties zo goed gelukt is.

Op het stoffenspektakel in Barneveld ga ik er mee demonstreren, kan ik laten zien dat het ECHT werkt!! (19 oktober)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat ziet dat er weer fraai uit. Ik blijf een fan van jouw creaties.
  De applicaties heb je die uit een lap stof geknipt?
  Ik ben wel een jaloers op jouw voortdurend aanwezige ideeen. Maar gelukkig is de blog er.
  Groetjes Ria

 • Yvon Janssen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda,
  Wat een mooi shirt,heb je gemaakt,ik heb de tijd nog niet gehad om mijn voet en plaat 13 uit te proberen,maar ga dat nuzeker binnenkort doen,
  Ik ga gordijnen maken wil ik ook iets aparts van maken,met losse borduursels[vlinder]of zo,
  lijkt mij met voet 13,ook wel te doen,
  heel veel plezier met al je creatieve insperasies,
  Groetjes Yvon

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam