Creatieve berichten over naaien

Online inspiratie en tips

Als breier vind ik heel wat inspiratie op Ravelry. Ik kan er mijn collectie wol registreren, boeken en tijdschriften, maar ook online patronen die ik kocht via het netwerk. Ik kan lid worden van verschillende groepen en informatie uitwisselen over evenementen, hulp vragen aan andere breiers die hetzelfde patroon al gebreid hebben. Ik kan ook in hun projecten de foto’s zien, de wol die ze gebruikten,… en zo inspiratie opdoen. Het is nogal een verslaving, moet ik toegeven en voor een account moet je op een wachtlijst gaan staan. Volgens de bedenkers Casey and Jessica Forbes is het mogelijk om een dergelijk netwerk op te zetten met andere passies (lees hier een vergelijking met facebook). Ik weet dat er een dergelijk project bestaat voor naaien: My sewing circle. Ik heb een account maar tot nog toe heb ik het eigenlijk niet actief gebruikt. Mijn collectie stof is nog beperkt en anders dan bij wol is het ook niet zo dat als ik weet hoeveel stof ik heb, ik zomaar een patroon kan vinden. Je moet ook rekening houden met het patroon van de tekening. De samenstelling en hoe het valt spelen natuurlijk ook een rol bij het naaien. Een alternatief lijkt me Le Petit Citron. Het is wel in het Frans, maar ik vind de nieuwsbrief wel inspirerend en ik vond er ook al een paar patronen en een uitleg met veel foto’s.

Online patronen vinden is minder een probleem. Heel wat naaitijdschriften hebben een online shop waar het mogelijk is om patronen uit oudere nummers te bestellen. Maar ik heb ontdekt dat ik de Knipmode ook gewoon in de lokale bibliotheek kan halen. Bij BurdaStyle kan je trouwens ook een account aanmaken en je projecten delen. In de nieuwsbrief vind je inspiratie, zoals aanpassingen die andere leden hebben gemaakt. Je vindt er ook gratis patronen. Ik weet dat er mensen zijn die hier de voorkeur aan geven omdat ze niet graag patronen overtekenen op patroonpapier. Maar na het printen moet je gaan puzzelen. Via Etsy is het ook mogelijk om indie-ontwerpen aan te kopen, maar daar heb ik niet zoveel ervaring mee. Sommige bloggers stellen tutorials op hun blog of site ter beschikking. Vaak gaat het om kleinere accessoires of speelgoed. Of is het eerder basic waar je als beginnende naaister toch wel eens twee keer over moet nadenken.

Een leuke inspirerende site waar ik een account heb is Pinterest. Het lijkt vooral een vrouwending te worden of misschien ligt dat aan de mannen in mijn omgeving. Je kan leuke ideeën die je online vindt gemakkelijk bewaren en ook delen met andere geïnteresseerden. Een aantal creatieve bloggers die ik volg of ontwerpers hebben ook een account en dan is het wel leuk om eens te zien wat hen inspireert. Het is natuurlijk ruimer dan enkel textiel, je vindt er ook recepten, kunst, decoratie, interieur, kapsels,… eigenlijk alles wat je leuk vindt.

Een laatste leuke site is Spoonflower waar mensen zelf ontwerpen kunnen opladen en laten printen op een stof naar keuze. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik hoor er wel goede dingen over. Je kan er ook ontwerpen van anderen kopen.

En jullie? Doen jullie mee aan het online delen van projecten? Waar vinden jullie info of inspiratie? Of toch maar liever niet?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam