Creatieve berichten over quilten

Terug van vakantie

Wij zijn niet lang weggeweest deze zomer, we hebben een regenachtige week doorgebracht in Noord-Holland en, ondanks het ietwat tegenvallende weer ( ?? ) hebben we toch een heel fijne ontspannen week doorgebracht in het mooie Schagen.

We hebben er vaak en veel over gepraat deze zomer – het tegenvallende weer. Brrr, maar waarom zou je zeuren wanneer je ook iets leuks kan gaan doen. 

Zoals bijvoorbeeld: Quilten………… Ik had mijn ouwe trouwe BERNINA aurora 440 mee. Nog steeds zo blij dat ik die destijds heb aangeschaft. Wat is dat toch een fijne machine. Blijft een aanrader. 

Jullie hebben het misschien op mijn eigen blog ( http://ina-quiltsandmore.blogspot.com ) al wel gelezen: ik had last van ongewenste draadbreuk. Alles gedaan, alles gecontroleerd totdat ik opeens bedacht dat ik natuurlijk ook het befaamde siliconensetje mee had, rechtstreeks op het klosje heb ik een paar druppeltjes van deze vloeistof aangebracht en……. je raadt het al, geen problemen meer. 

Let er wel op dat je alleen deze siliconenvloeistof gebruikt en niet iets uit de schuur van onduidelijke afkomst. 

In de afgelopen maanden waren er veel mooie en bijzondere tentoonstellingen: Gerda heeft er over geschreven, Marjon ook. Een bezoekje aan het Festival of Quilts is meer dan de moeite waard. Toch maar eens gaan sparen. Vooral alle bijzondere demonstraties en lezingen lijken me meer dan de moeite waard.

Dit is een van de quilts waaraan ik heb verder gewerkt. Gequilt, met de doorslagvoet ( nr. 7 ) bestikt, versierd en nu nog afwerken. Probleem: ik heb mijn camera op ons vakantieadres laten liggen. Een foto van de kant-en-klare quilt houden jullie tegoed. 

Afgelopen weken was er ook een mooi ingerichte tentoonstelling bij Cordi Atelier in Groningen ( www.cordiatelier.nl ) , ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan. Traditioneel naast modern.  Hoe mooi kan het zijn.

Mijn “kaleidoscoop” quilt is inmiddels af en hangt de komende tijd bij Cordi Atelier in Groningen. Zaterdag 3 september is daar cursuspresentatie en open huis. Quilters onder ons weten wel dat dit de tijd van het jaar bij uitstek is om je te oriënteren op “iets”nieuws, met een creatieve herfst in het vooruitzicht. 

Op de beide foto’s hieronder ziet u een paar detailopnames van het vrije quiltwerk, uitgevoerd op de Bernina 820 met BSR-voet.

Hebben jullie allemaal het laatste nummer van Quilt en Zo gezien? Daarin is een quilt van mij opgenomen. “Vandaag is Rood”, compleet met beschrijving etc. Ga eens de uitdaging aan en probeer ook eens deze bijzondere techniek in vrij snijden en naaien.  ( www.quiltenzo.nl )

( foto afkomstig uit QuiltenZo nr. 10 )

Deze quilt hangt momenteel bij Handwerkzaak Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal. ( www.lohuis-tijhuis.nl ) waar eveneens deze week ( 30 augustus – 3 september ) open dagen zijn.  

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam