Creatieve berichten over naaien

De 580 is gearriveerd!!

Het zal u niet ontgaan zijn: BERNINA heeft een nieuwe serie moderne naaimachines gelanceerd. De 5-serie bestaat uit de B 530, B 550 QE en de B 580, waar u ook mee kunt borduren. Deze laatste mag ik voor het BERNINA blog de komende weken uittesten, yes!

Vorige week werd er door de UPS een ontzettend grote doos gebracht, ik denk vers uit Zwitserland 🙂 Natuurlijk werd dit pakket, wat voelde als een ontzettend mooi kado van Sinterklaas (maar wel wat te vroeg!), door het hele gezin bewonderd. Mijn zoontje van 1 was voornamelijk onder de indruk van het geluid van de deurbel, maar mijn dochter (bijna 3) had wel in de gaten dat het wat bijzonders was. Ik ging de doos uitpakken en zij mocht kijken, wat een feest! Ik installeerde de naai- en borduurmachine gelijk op de keukentafel zodat we het geheel konden bewonderen. Wat me gelijk opviel was dat de machine zo duidelijk en makkelijk te bedienen was. Heel intuitief eigenlijk. Ik hoefde er helemaal niet het boekje bij te pakken om te weten wat de bedoeling was.

Met de dochter op schoot, ging ik eerst eens even de borduurmodule bestuderen, die is namelijk nieuw voor mij. Ik ging wat goochelen met letters, namen en plaatjes. Dochterlief vond het schitterend: opeens was er een vlinder op mama’s naaimachine. En toen een giraf, en een auto en ook nog een hele mooie bloem!! Later die dag, toen het tijd was om naar bed te gaan, zei ze “Mama, gaan we nog eens vaker filmpjes kijken op jouw naaimachine?” Ach, die lieverd. Natuurlijk ga ik nog veel vaker ‘samen’ met haar naaien! (wat, nu ze nog zo klein is, betekent dat ik naai en zij mag kijken zonder iets aan te raken want dat vind ik te gevaarlijk. Of ze mag mijn reststofjes verknippen met haar kinderschaartje, waarmee ze me ook ontzettend ‘helpt’!) In ieder geval hoop ik dat op deze manier iets van mijn liefde voor creativiteit op haar over zal slaan.

‘s Avonds, toen de kindjes lekker lagen te slapen, dacht ik een project te kunnen beginnen op de nieuwe Bernina 580. Helaas, pindskaas. Mijn man wilde het eerst ook wel eens even zien….en bedenken wat ik allemaal voor hem kan maken! Verder was het moderne touch-screen natuurlijk ook een gadget wat hij wel eens wilde bestuderen.

De nieuwe naaimachine staat nu nog steeds op de keukentafel, zodat ik er lekker veel mee kan naaien de komende weken. Door de nieuwe opties, staat mijn creatieve brein zowat op ontploffen. Misschien wel herkenbaar voor lezers van deze blog?

Al met al heb ik al een aardig to-do lijstje gemaakt. Onder andere staat op mijn planning:

– een kraamkado voor een baby-jongetje die begin december wordt verwacht

– persoonlijke sinterklaaskadootjes (kan ik niet al te veel over uitwijden, want ik weet dat familieleden ook dit blog volgen!)

– een nieuwe tonneau cover (met metallic geborduurd logo!) voor de auto van mijn man

– een speelpakje voor baby Brody

– nieuwe gordijnen naaien

– iets leuks voor mezelf maken (ben ik nog niet over uit wat het wordt, misschien een jurkje?)

Zoals u leest, valt er de komende tijd wel het een en ander te verwachten hier op het BERNINA blog! Ik zal u in ieder geval op de hoogte houden van mijn ervaringen met de B 580 en enkele leuke, handige of mooie functionaliteiten laten zien!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marie-Louise BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Klaske,

  Veel plezier, je komt nu vast nergens anders meer aan toe! De borduurtjes in de machine zijn superleuk en heel erg mooi! Ik heb op de Wegwijsbeurs in Utrecht al heel wat uitgeborduurd en ben al verschillende keren gevraagd of ik mijn demo gastendoekjes (met de borduurtjes uit de 580 ) wilde verkopen……….!

  Succes ermee !
  Marie-Louise.

 • gerda BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Klaske,
  Ik wens je er heeeeeeeel veel plezier mee, ik weet zeker dat het lukt, ik heb er ook al even in de winkel mee gespeeld! Hij is geweldig!!

  groetjes, Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam