Creatieve berichten over borduren

DE TAS IS OOK KLAAR!

Ja, de tas heb ik ook klaar en nu het wat kouder is, heb ik de jas ook al aangehad, en de tas in gebruik genomen. En dan slaat het weer heel erg om, en dan heb je je jas aan, en dan is het eigenlijk wel lekker om een sjaal om te hebben, maar…….. die moet er natuurlijk wel bijpassen! Dus op naar de stoffenwinkel, en een lila lapje tricot gekocht.

Maar eerst de tas, ik heb een basic patroon van een schoudertas gebruikt, en de rest komt dan wel. Ik wil een binnenzak, ik ben natuurlijk ook altijd opzoek naar mijn mobiel, portemonnee  en sleutels. Dus daar heb ik wat op bedacht.

Een extra binnenzak voor mijn portemonnee en mobiel!

Op de klep van de zak even het zijwaarts transport uitproberen, ik heb er wel soluvlies opgelegd om te stikken, het transporteert niet makkelijk.

Ondanks de soluvlies blijven de steekjes aan de kleine kant, maar het ziet er verder wel goed uit.

En een lusje waar ik mijn sleutels aan kan bevestigen, zit aan de binnenkant van de tas.

De klep van de tas moet natuurlijk wel decoratief zijn, en daar moeten natuurlijk de bloemen van de jas op terug komen.

De zijkanten even verfraaien met wat sier steken,  dat hoort toch wel bij mij, want het is een echte GG Design! Ook dit gaat prima met de rollenvoet!

De voorkant van de tas, als de klep weg is, ook daar nog een bloem, en mijn merk.

De tas is gevoerd, met dezelfde voering als de jas. Op de bodem heb ik weer twee strookjes gestikt, waar ik dan later een stukje karton in kan schuiven om zo een stevige bodem voor de tas te hebben. Op de voering heb ik nog fiberfill gestreken.

Het karton wat ik voor de bodem gebruik, is karton wat ik op de markt een keer gekregen heb van een stoffenkoopman, het komt uit de balen stof.

En zo is het weer een mooi geheel geworden.

En om het plaatje helemaal af te maken, komt er nog een sjaal bij. De sjaal is 40cm breed, en ruim 2 meter lang, ik heb er een naadje ingemaakt, anders had ik alleen voor de sjaal wel heel erg veel stof nodig. En dan moeten op de sjaal natuurlijk ook de bloemen terug komen. Maar waar moet ik die plaatsen, dus eerst de sjaal maar op de pop, en geknoopt zoals ik mijn sjaal meestal zal dragen, en toen de bloemen gespeld.

Ook hier had ik onder de bloemen vliesofix gestreken, en toen op de sjaal, dit ging prima, de tricot hoefde niet extra verstevigt te worden.Aan de onderkant heb ik met een rolmes strookjes van een cm breed gesneden.

En het plaatje is compleet!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam