Creatieve berichten over naaien

(Op)nieuw gebruiken

Het opnieuw gebruiken of het ‘pimpen’ van nieuwe spullen vind ik altijd een hele leuke bezigheid. Vooral voor de kindjes kunt u op deze manier low-budget heel veel leuke dingen maken. Ik wil u hier wat voorbeelden laten zien.

Dit poppenbedje komt van de IKEA en kreeg onze dochter vorig jaar van Sinterklaas. Het is heel makkelijk om er een nieuw vrolijk dekbedje en kussentje bij te maken. Meet de maten van het bedje op en u weet gelijk hoe groot het dekbedje moet worden. Een leuke manier om kleine reststukje te verwerken en op te maken!

Dit kinderstoeltje scharrelden we op via Markplaats, voor enkele euro’s. Na een tijdje begon de stof toch wel erg te slijten en was een nieuwe hoes wel nodig.

Ik vond een stofje in de uitverkoophoek van de quiltwinkel. Het maken van een patroon was een stukje moeilijker dan ik dacht, vooral omdat ik de oude hoes niet kapot wil maken. Al met al vind ik het resultaat niet 100% perfect, maar voor een eerste poging zeker niet verkeerd! En de kleine dame is er tevreden mee.

Een tijd terug maakte ik al deze nieuwe hoes voor onze fietskar. Een leuk project, dat makkelijker was dan het stoelhoesje omdat ik deze keer wel de oude hoes uit elkaar heb gehaald. Helaas blijkt dat mijn vrolijke ‘stofje’ (wat eigenlijk een soort keukenzeil is) niet zo weersbestendig is. Ondanks dat het wat verkleurd is, krijg ik altijd nog hele leuk reacties als ik met dit karretje door de stad fiets.

Als laatste wil ik u nog deze poppenbuggy laten zien. Een afdankertje van de buurkindertjes waar ik met een stofje uit mijn voorraadkast een bijna-nieuwe poppenbuggy van heb gemaakt. Zo kan er nog jaren gespeeld worden met dit exemplaar!

Ik vind het ten eerste heel leuk om van oude dingen weer iets ‘nieuws’ te maken. Het is vaak een kwestie van creatief denken en improviseren. Het is ook goed voor je portemonnee om bestaande spullen her te gebruiken. Daarnaast spaar je het milieu door oud speelgoed niet na 1 ronde spelen gelijk af te danken en weg te gooien!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam