Creatieve berichten over naaien

Blauw met witte bloemetjes

Ik heb de voorbije weken heel wat complimenten gekregen op mijn kleurrijke rokjes. Met panties en laarzen en het mooie weer van de herfst was het een ideaal recept om dat zomergevoel wat langer vast te houden. Ik heb ondertussen al afgeleerd om de kleine foutjes aan te wijzen, alleen zo af en toe toon ik nog dat de rok eigenlijk iets te wijd is. Klaske toonde in haar laatste postje haar naairuimte. Ik heb me ook aan de keukentafel geïnstalleerd, op de achtergrond zie je de stelling en de gipsplatenwand die we nog moeten afwerken. Op de stoelen liggen mijn spullen en mijn collectie breinaalden kan nog even blijven staan als ik nog inspiratie zoek. Om maar te zeggen, naaien lukte de afgelopen weken maar met mondjesmaat en vaak had ik te veel ideeën en kon ik niet kiezen.

Ik heb op een blog een leuk bloemetjesstofje gewonnen bij een give away. De stof komt van een uitverkoop bij het overleden van oude vrouw uit de buurt van de blogster. Het is redelijk dikke stof, zo van het soort dat vaak gebruikt wordt door Who’s that girl. Ze was zo lief om het in twee te knippen en de helft te verloten. Toen ik het ging afhalen bij de post, moest ik niet lang nadenken: dit zou een rokje worden. Het patroon vond ik in de knipmode van oktober (109 voor de mensen die het boekje hebben).

Ik tekende het patroon over, met balpen om eens tegendraads te doen. En ik begon te knippen. Bij het zigzaggen van het laatste stuk zag ik een probleem: een kleine hapering in de tekening en drie kleine gaatjes, net in het midden van het voorpand. Ik controleerde de rest van de stof en deze was gelukkig niet aangetast.

Maar het vroeg wel een aanpassing van het patroon. Ik liet de zakjes vallen, knipte het voor- en achterpand wat korter en had gelukkig de band nog niet geknipt. Zo kon ik deze wat groter maken. En het spannende was wel de split op de rug. Uiteindelijk viel alles spontaan in zijn plooi en was het één van de weinige projecten die ik ook effectief afwerkte. Of dat dacht ik toch…

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam