Creatieve berichten over borduren

Lampenkap van spijkerbroeken

Het was alweer even geleden dat ik een blogbericht had gemaakt, soms lukt het echt niet, zoveel andere dingen te doen, en dan nog iets nieuws bedenken!

Maar nu loop ik weer over van de ideeen. Heb met Stitch at Home op de Handwerkbeurs in Rotterdam gestaan, heb daar prachtige tijdschriften gekocht. Dan de projectjes waar ik mee begonnen was op het Stoffenspektakel in Barneveld, moeten nog af. Had een opdracht gekregen van onze kerk voor een kanselkleed, moest afgelopen week klaar, had de opdracht in januari al gekregen, maar ben er ook vorige week  pas mee begonnen, en het hangt en is dus ook klaar.

Maar nu eerst mijn project van dit blog, ik had de Knipmode gekocht van november, stonden leuke woonaccessoires in, waaronder een lampenkap. Die had nog  liggen voor een ander doel, maar die was daarvoor niet geschikt, maar hiervoor wel. Ik geef er natuurlijk wel mijn eigen draai en, want er mag wel iets meer kleur op komen.

Eerst stukken spijkerbroek geknipt, en op de lamp gespeld om te kijken hoe ik uitkom en wat ik nodig heb.

Dan de stukken van de kap halen en alle naden stikken, een heerlijk project, kan me heerlijk gaan uitleven door veel siersteken te gaan gebruiken en verschillende voetjes!

En ik begin weer met voetje 13, is toch wel een van mijn favorieten geworden!! Ik had nog een kunstbloem van de Xenos die ik uit elkaar heb getrokken, de eerste heb ik met rechtstiksteek gedaan, de andere 3 met decoratieve steken, daar heb ik voet 20 voor gebruikt.

Ook nog een borduurtje, als je kijkt waar het voetje staat, zie je daar nog een stukje van de achterzak, door de veer van het borduurvoetje,  borduurt het ook makkelijk over ongelijke delen.

En dan ook nog de biezenvoet, ik heb nu voet 30 gebruikt, deze is voor dikkere stof om biesjes te stikken. De 820 en 830 hebben een extra hulpstukje waar de draad door moet, bij de ander bernina’s gaat de draad door de steekplaat. De biezen worden gestikt met een tweelingnaald, ik heb een tweelingnaald gebruikt van 3mm breed.

De biezen zijn afgewisseld  met siersteken, ik begon  met de siersteek bovenaan, tegen de bies, zo weet ik zeker dat het aansluit. Nu kan ik het randje dat naar links gaat ook precies bovenaan laten aansluiten aan de siersteek waar ik mee begonnen ben.

En dan mag de cirkellineaal natuurlijk ook niet ontbreken!

En dan nog een borduurtje op een achterzak, het is een patroon wat standaard in de 830 zit, bij de kwastjes knip je de spoeldraad los.

Het was mijn eigen spijkerbroek, ik dacht een hele mooie grijs toen ik de lap kocht, stretch, maar hij rekte zo ongelooflijk uit, en na een paar keer wassen werd hij toch wel erg lelijk, maar hier past het goed tussen.

En dan de voet voor het engels borduurwerk, met deze voet maak ik de gaatjes, waar straks een lintje doorkomt om de stof aan de lampenkap vast te maken.

Ik heb hier verschillende steken en verschillende kleuren voor gebruikt.

En dan mag ook “mijn eigen merk” niet ontbreken, ik heb het gemaakt met applicaties.

En dan ook nog een borduurtje van organza.

En dan als finiching touch nog wat lintjes met kraaltjes.

En dan  hoort in een spijkerbroek een riem, dus ook om de lamp. Deze heb ik gemaakt van zwarte spijkerstof, met siersteken, en de stof heb ik gestreken op decofil, zo is de riem ook mooi stevig.

En dan is de kap klaar! De naden zijn vastgezet met verschillende knopen.

En nu de poot nog.

Hoe moet die eruit zien………………………

Zo dus….  Een balk van hout, daar een vitting opgeschroeft, en een afgeknipte broekspijp!

En wie weet komen er in de toekomst nog meer accessoires bij.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam