Creatieve berichten over naaien

Petit Bazaar

Afgelopen weekend was het Petit Bazaar in Gent, al de zesde editie, maar de eerste keer dat ik van de partij was. Petit Bazaar is the place to be voor leuke Belgische webshops die kinderspullen verkopen. Al is dat laatste wel wat rekbaar van begrip, want je vindt er ook leuke dingen voor iets grotere kinderen, zeg maar de mama’s. Omdat het vlak bij mijn deur is, ben ik meteen twee keer gaan kijken. Ik had online al geld uitgegeven in de mooie webshop van Vermiljoen en kon gewoon mijn pakje gaan ophalen. Op zaterdag waren mijn broer en pa van ‘s morgens vroeg (al voor de weekendkrant geleverd werd) aan de slag in mijn huisje. Ik liep er wat verloren bij want veel meer dan voor koffie zorgen en af en toe een schroevendraaier of boormachine aangeven zat er niet in. Toen ze weg waren had ik behoefte aan wat frisse lucht, dus werd het Petit Bazaar. Op zondag ging ik nog eens met een vriendin, we hadden al afgesproken.

Het was er best druk, maar aangezien ik geen kinderen heb, kon ik een deel van de stands links laten liggen. Ik zag er wel geweldig mooie dingen, t-shirts, kleedjes, broekjes,… massa’s inspiratie en ik kon ook niet weerstaan aan een leuk bloemenstofje bij Koekenpeertje. En biaislint komt altijd van pas. Er kwam wel wat geduld bij kijken, maar dat had ik er wel voor over. Soms vind ik het grappig om te zien hoe vrouwen elkaar bijna te lijf gaan voor dat laatste metertje stof. Al keek ik ook wel even beteuterd toen de verkoopster me vriendelijk vroeg of ik “mijn” stof even los kon laten omdat iemand anders er ook van wou.

Behalve de stofjes had ik mezelf ook toegestaan om te kijken naar een leuke handtas of misschien toch een paar oorringen. Ik heb niet meteen iets gezien, maar ben wel lang blijven plakken bij Mobiloom. Het was een redelijk kleine eenvoudige stand, maar hun leuke jurkjes trokken mijn aandacht. Ze hadden ook een hele reeks van schattige babyslofjes staan. Nu heb ik zelf wel geen kinderen, een kraamcadeautje komt altijd wel van pas. Het leuke is dat je de spulletjes niet enkel kant-en-klaar kan kopen, je kan ze ook in een setje kopen om zelf aan de slag te gaan. Ik kocht een kleedje voor mijn nichtje met een print met rendieren op. De stof is wat dikker, dus het is ideaal voor de winter. En er zit een leuk kabouterpopje bij dat precies in de zak past en dan even komt piepen. In de set vind ik alles, zelfs de vulling voor het popje, dat eigenlijk gewoon een leuke print is op het zelfde stofje. Het patroon gaat van 2 en 7 jaar oud (Maat 82 tem 110). Het enige wat je moet doen, is je kind meten en dan langs de lijntjes knippen en stikken. En ook een velletje om babyslofjes te maken voor haar broertje of zusje dat onderweg is. Ook hier: knippen en stikken. Hier was er keuze tussen vilt en nepleer, telkens met of zonder print. Ik kon er nog biais naar keuze bij kiezen en als ik het mary jane model had gekozen kwamen daar nog knoopjes bij ook. Nu kreeg ik velcro, maar als je het mij vraagt kan het even goed voor stoere meisjes.

Natuurlijk ging ik ook eens langs op de Van Katoen stand. Het evenement wordt elke dag een beetje groter, ze zijn nu zelfs al moeten uitwijken naar een grotere locatie. Echt chapeau hoe ze het voor elkaar krijgen. Meermaals moesten ze mensen teleurstellen. Nee, die t-shirts zijn nu nog niet te koop, nog even wachten tot 14 april, tenzij u het patroon wil, dan kan u zelf aan de slag? Ik liet me verleiden tot het scheppen van knopen, of eerder het uitkiezen. Twee grote koffers vol knopen in alle kleuren en groottes. Daar kon ik onmogelijk aan weerstaan. Vaak maar eentje maar ik vond er toch een mooie selectie grijsblauwe knopen. Ik heb nog geen idee wat ik er mee ga aanvangen, maar dat komt heus wel van pas. Het was pas nadien dat ik ze zag staan: de Van Katoen naaimachine! Wat een prachtstuk! Heel klassevol met margrieten en van Bernina.

Wie Petit Bazaar gemist heeft, die kan uitkijken naar de volgende editie op 19 en 20 mei in het ICC, online een kijkje nemen in de webshops of gewoon binnen lopen bij Petit Bazaar Boutiek.

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Je hebt je tijd goed benut, dat is wel duidelijk. Ik heb soms het gevoel dat er in Belgie en Nederland duidelijk meer aan creatieve places to be is, dan hier in Zwitserland. Misschien heb ik het mis, maar ik hoor er hier minder over. Een Duitse collega die intussen hier in Zwitserland bij BERNINA werkt, maar vroeger tegen de grens van Nederland aan woonde, vind dit trouwens ook. Ze vertelde me, dat ze vroeger regelmatig een stapje over de grens deed om inspiratie op te doen.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam