Creatieve berichten over borduren

Weer naar school?

Ik zou er bijna zin in krijgen! Zaterdag ben ik naar de opendag van de Artez hogeschool voor de kunsten  in Arnhem geweest samen met mijn jongste dochter Deborah.

We gingen voor de studie interieurarchitectuur, hier was voor die richting alleen de masters, de bachelor richting was in Zwolle. Maar dan gelijk maar eens even kijken wat er nog verder is.

Er was daar ook een modeopleiding, er waren jongenlui bezig een maatpatroon te maken op een paspop, een lerares gaf aanwijzingen. Deborah vond dit helemaal niets. Dan was er ook nog een klas lokaal met waar genaaid werd, het deed bijna pijn aan je ogen als je zag wat voor machines daar stonden. Daar ligt nog zeker een taak voor Bernina!!

Maar er werd natuurlijk ook van alles geëxposeerd, dat was geweldig om te zien.

De onderdelen waren Art en Design, Graphic design, Beeldende kunst, en vormgeving. De kleding die er was vond ik niet zo inspirerend, maar de rest……  schoenen en tassen, wat een ideen, ik ga toch ook maar eens iets met schoenen uitproberen, zeker als ik nog eens een projectje doe, het afmaken met (al is het niet helemaal draagbaar) bijpassende schoenen. Natuurlijk leuk om te laten zien op een beurs.  We spraken daar een 2de jaars student, zij moest op een bestaande schoenzool, een gymp een andere schoen maken. Nou¨, toen ik dat zag begon het alweer te kriebelen. Wat ik ook erg leuk vond, is dat ze al in het tweede jaar aan opdrachten werken voor het bedrijfsleven.

Waarom nu dit blog bericht…. Ik wilde jullie die geweldige foto’s laten zien, wat een ideeën, het biedt weer inspiratie.

Deze foto was de inspiratie voor de volgende schoen.

En dan deze nog.

Dit is het begin van deze serie, gewoon stof, hier leek de zool  van een soort rubber, of van dat foam, daar kan ik ook wel iets mee.

Deze schoenen, waren van soepel leer, het gekleurde was er tussen gehaakt. Er waren gaatjes gemaakt in de zool waar het gehaakte deel aan de zool werd gehaakt, en zo werd het ook met het bovenste deel gedaan. Nou zo wil ik nog wel eens iets gaan uitproberen.

Evenals project catwalk, de finale is geweest, Jakob heeft gewonnen, wat een creativiteit, al dat ontwerpen is superleuk natuurlijk, je zag dan bij een aantal deelnemers, dat het zelf maken toch nog weer iets heel anders is.

Dit was Jakobs ontwerp van week 5 gemaakt van materialen die ze op de autosloop moesten halen.

En dit was een finale stuk van Linda, zag er natuurlijk ook super uit.

Alle ontwerpen zijn nog te bekijken op de volgende site http://www.rtl.nl/components/programma/projectcatwalk/ontwerpen/finale_jacob.xml

Ik loop er de laatste tijd wel eens over te denken, of ik iets anders wil, gericht gaan ontwerpen, wat kleding betreft, of toch richting textielkunst, na vandaag, die tassen en schoenen is natuurlijk ook ontzettend leuk. Dus ontwerpen is toch wel geweldig, maar ik zou niet zonder het zelf maken kunnen, dus……????? Deborah merkte heel terecht op, wanneer zou je nog willen studeren, naast wat je allemaal al doet???

Dan moet je keuzes maken………………… maar wat, dus voorlopig nog maar niet, totdat…………?????????????????

Maar ik ga zeer zeker wat van de ideeën die ik vandaag heb opgedaan gebruiken, het kan ook op mijn eigen manier.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nienke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Ik wil ook meedoen in jullie spijtoptantenklas…!! Ik liep er ook Gerda, maar dan voor de dansacademie voor oudste. Na een half uur ben ik er tussenuit gepiept naar de fashion-afdeling 😉 in één woord geweldig wat daar te bekijken viel, ik heb net zo genoten als jullie.

  • Janneke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Heej Gerda ik herken je kiebels volkomen!! Ik kom ook regelmatig daar. Soms… als ik terug kom, dan WIL ik OOK! Maar inderdaad tijd en alles wat we al doen.
    Maar als je gaat, zullen we dan samen? Ik één klas… is leuk voor de docenten, wij samen (haha)!!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam