Creatieve berichten over naaien

Adventproject nr. 3

Maria schrijft het volgende: “Wat was ik blij verrast dat ik mee mocht doen! De kleur vond ik gelijk erg mooi ‘rode velours’ ,maar stretch stof dat was behoorlijk schrikken. Denk dat het 25 jaar geleden is dat ik voor het laatst gewerkt heb met stretch velours. Maar ik wilde meedoen, dus dan ga ik er ook wat van maken, was mijn motto. Ik was al op zoek naar een blouse en kon niks vinden in de winkels, dus dan ga ik het van deze mooie rode velours een blouse maken.

Basispatroon gekocht, kwam de volgende dag binnen en zaterdagochtend vroeg aan de slag gegaan met knippen. Ik heb het ettelijke keren aan de kant gegooid en begon af en toe heel hard te gillen omdat stretch velours helemaal krult, dus veel speldjes erin om het allemaal keurig recht te houden voor het stikken. Boventransportvoet gebruikt, kan ik iedereen aanraden, want voor dit soort stoffen is dit accessoire ideaal. Ik heb de stretchsteek op 3.70 gezet, de naaivoetdrukknop steeds aangepast bij het naaien voor de dikte van een naad wat super makkelijk gaat door mijn ‘Prinsesje BERNINA aurora 440 QE’. Ik heb met leer gespeeld voor de applicaties, zag af van borduren omdat de kans bestaat dat de stof gaat trekken en lubberen en een extra vlieslaagje achter de stof is niet echt mooi voor een blouse.

En dit is het geworden, ik en mijn BERNINA zijn er erg blij mee en ik zal de blouse zeker dragen – niet alleen met de kerstdagen, hij zit lekker en staat ook nog eens leuk.

Ik wil jullie bedanken dat ik mee mocht doen, want ik ga toch meer werken aan kleding maken, dat heeft het mij zo en zo opgeleverd!”

Wij van het BERNINA team bedanken jou ook voor het meedoen Maria en wensen je heel veel plezier bij het dragen van deze creatie en bovendien een gezellige, creatieve adventstijd!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Muriel BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuk patroon! Naar zoiets was ik juist op zoek. Ik kan zelf patroontekenen, maar om dat voor kerst nog af te krijgen. Kun je doorgeven welk patroon dit is? Ik ben er erg mee geholpen.

 • maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dank je wel Bernina ,en wens iedereen een hele fijne feestdagen!!
  Dank je wel Janneke,
  het was zeer zeker een uitdaging om met deze velours te werken,en vond het ook vreselijk leuk om mee te maken dat ik mee mocht doen met dit project!!!
  Vandaar dat ik er echt iets van heb proberen te maken!
  Gr Maria

 • janneke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Het is een prachtige blouse geworden! En dat ondanks of misschien juist dankzij de toch wel lastige stof. Een uitdaging kan ook stimulerend werken! En die wanhopige periodes tijdens het werken hebben we allemaal wel eens.
  Erg mooie applicaties, chique!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam