Creatieve berichten over borduren

Kerstroos met Mylar

De afgelopen maanden is het zo druk geweest met het maken van het punchboek, de hoofdredactie van StitchatHome en HZG, dat ik eigenlijk nergens meer toe kwam. Het punchboek is af, dus die druk is van de ketel. Heb mezelf getrakteerd op een vrije dag en ben weer eens lekker gaan borduren. Hoewel Kerstmis nog wel even duurt, is de ervaring dat de tijd vliegt. Zoals gewoonlijk beginnen we natuurlijk met de BERNINA software V6.

Teken met Freehand Embroidery-Open Object een bladvorm.

Figuur 1

Selecteer dit blad, copier het en geef dit blad een andere kleur. Selecteer nog een keer de eerste kleur en kopieer deze. U heeft nu 3 kleurgangen.

Figuur 2

Selecteer de derde kleur en verander deze, selecteer tevens: Lacework. Er zal nu een kantvulling verschijnen. Omdat de lijnen bij de kantvulling niet helemaal sluiten, kopieert u nogmaals de omlijning. Geef deze dezelfde kleur als de gebruikte vulsteek.

Figuur 3

Maak een min of meer schaduw effect aan 1 kant van het blad. U gebruikt hiervoor de Stemstich. Pas eventueel de grootte en dichtheid aan.

Figuur 4

Selecteer de kleuren in Color Film en maar er een groep van.

Figuur 5

Selecteer het blad en ga naar Wearth, selecteer tevens 5. U kunt nu de bladeren van en naar elkaar toe bewegen. Laat de bladeren in het midden samenkomen.

Figuur 6

De bloem komt er dan al volgt uit te zien.

Figuur 7

Wanneer u nu in Color Film kijkt ziet u dat alle kleuren om en om staan. Zet de kleuren van de bladeren bij elkaar, zodat u niet steeds een stop heeft. U moet dan wel eerst bij elk blad Ungroup aanklikken.

Figuur 8

Figuur 9

Selecteer de kerstroos in zijn geheel en kopieer hem. De bloem komt dan precies op de al bestaande roos en u ziet dan het verschil niet. Ga naar Color Film, Ungroup de bloem en geef de laatste gang een andere kleur. Maak er vervolgens weer een groep van.

Kantel hem door de functie Mirror horizontal de gebruiken. Hij zal dan iets uit het midden terecht komen, schuif hem daarom goed naar het midden.

Figuur 10

Figuur 11

Nu gaan we het hart van de bloem maken. Selecteer de knop Circle en zet de vulsteek op satijn.

Figuur 12

Trek nu kleine cirkels in het hart.

Figuur 13

Kijk of de bloem in zijn geheel de juiste maat voor u heeft. Zoniet kunt u deze eenvoudig groter of kleiner maken. U selecteert dan in Color Film de gehele bloem en maakt hier een groep van. Klik op de bloem en schijf naar wens met een blokje wat op de hoek verschijnt, naar binnen of buiten.

Dit patroon is gemaakt als applicatie patroon en in dit geval ga ik met Mylar werken. Maar u kunt natuurlijk ook met gewone stofjes werken. Probeer het motief altijd wel eerst uit op een proeflapje!!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam