Creatieve berichten over borduren

Kon het niet laten

Ik kon deze prachtige wol niet laten liggen, wat een mooie kleuren, echt mijn kleuren.  Ik kocht het op een kerstmarkt bij ons in de buurt, een kraam met allemaal gebreide sjaals etc., dat is echt niets voor mij, breien kan ik niet goed, maar vind er ook niets aan. Maar die wol…….  prachtig om te punchen. Ik kocht van twee kleuren 1 bolletje.

De blauwe bewaar ik nog even, heb er ook al wel ideen voor.

Werd gevraagd wat ik ging breien, want een bolletje was te weinig voor een sjaal, dus weer even uitleggen, dat ik ging punchen met de naaimachine,  ze wisten niet wat dat was! Ik heb het maar zo gelaten, ze hadden ook niet echt belangstelling, het was alleen raar dat ik niet ging breien. Maar ik heb weer mooie bolletjes wol!

Tijd om mijn idee uit te werken, ik wil namelijk nog een trui maken, met punchen en applicaties, en borduren. Voor het borduren wil ik de blokjes borduren die standaard in de 830 zitten.

En voetje 43 moet natuurlijk ook gebruikt. Ook wordt het weer eens tijd om een aparte kraag te maken. Terwijl ik mijn stof kocht heb ik een aantal gekleurde ritsen gekocht, die wil ik in mijn kraag zetten.

Ik wil gewoon uitgaan van mijn basispatroon van een shirt, met een ronde hals, en de kraag wil ik er eigenlijk aanknippen, maar dan kom ik niet uit, ik wil mijn boord wel iets van 7 cm breed, dus misschien maar een boord los tekenen en dan smal toe laten lopen.

Maar het moet nog even rijpen, een mooi projectje voor begin januari. Tips zijn altijd welkom.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi rian,
  Ik denk het wel, gebreide stoffen zijn ook goed te punchen, ik heb zelf allerlei bolletjes wol, maar ik brei nooit.
  Nog wel een idee, allerlei proefjes breien, en die punchen.

 • rian BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda,

  Wat een leuke bolletjes. Ik wilde je eigenlijk mailen dat er nog meer soorten zijn, maar ik zie dat Annemarlies me al voorgeweest is…… kan ook eigenlijk niet anders. Maar het is superleuk garen. En wat als je een stukje breit, zo’n proeflapje. Kan je zo’n lapje in het geheel ook weer punchen? Of stel ik nu een rare vraag?

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam