Creatieve berichten over naaien

Met restjes

Ik kan moeilijk restjes stof weg gooien, al weet ik soms niet wat ik er mee ga doen. Dit was gemakkelijk, een lange reep van de stevige stof werd een handig omhulsel om breinaalden mee te nemen. Naar de breiclub bijvoorbeeld.

Dit kwam ik toevallig tegen op Craftsy. Het is een patroon van JCasa om papieren zakdoekjes op te bergen. Meer dan eens is dat een probleem in mijn handtas, dus wou ik wel zo een exemplaar. Het was even rekenen met de afmetingen in inches, en ik knipte meteen mijn stofjes dubbel.

Het patroon belooft 20 minuten, en daar is geen woord van geloven. Het moeilijkste was het omkeren van de stof, alle hoekjes mooi plat krijgenen vooral, uitstrijken zodat het plat is.

Daarna komt het er op neer om de stof in twee te plaooien, elk van de kanten wordt tot de helft geplooid. Zo dicht mogelijk stikken op de boord en het werk zit er  al op.

En dan bleek er toch iets verkeerd. Ofwel hebben ze in Amerika kleinere pakjes zakdoeken, of kleinere neuzen, maar ik kreeg er geen pakje papieren zakdoeken in het zakje. En mijn berekeningen klopten. De volgende keer meet ik dus eerst de pakjes vooral eer te knippen, maar zoals je ziet het is geen verloren werk. Ik kan er mijn krijtjes in kwijt want die plastieken bakjes zijn maar slordig en ik kan er ook mijn bobijntjes in kwijt. Ideaal als ik buitenshuis ga naaien.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marieke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een goede ideeen! ik kan ook geen restjes weggooien 🙂 Nog een leuk ideeen-boek voor dit soort dingen is van Cath Kidston sowieso een aanrader voor naaisters 🙂

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam