Creatieve berichten over borduren

Mijn punch-project

Bij deze mijn project, blijft u nog even in spanning voor de projecten van Bea en Liesbeth!

Ik heb zoals u op de foto al ziet een jasje gemaakt en  gepuncht, met  een corsage erbij en een ketting. Komend weekend hebben we wat te vieren, reden dus om iets nieuws te maken, en dan niet alleen een jasje, moet natuurlijk ook een blouse en een broek bij. Overigens de blouse en broek passen perfect bij mijn vest van mijn vorige blog.

De patronen van het jasje heb ik geknipt, en de zij en deelnaden gestikt en doorgestikt, zo kan ik in een keer alles punchen, en kijken hoe ik uit kom met mijn verdeling. Over het gepunchte word dan nog geborduurd.

op de rever past een corsage, deze is ook gepuncht, op een stukje wol van het jasje, daar de wol opgelegd en gepuncht.

Ik had een stukje van de zwarte wol dubbel op elkaar gepuncht toen de lontwol erop,

Daarna heb ik het patroon wat ik geborduurd heb op het jasje bewerkt zodat ik een bloem overhield, deze heb ik op het gepunchte deel van de corsage geborduurd, ruim om het borduursel uitgeknipt en de randjes nog even extra gepuncht.

Om alles compleet te maken heb ik er ook  een  ketting bijgemaakt. De wol, die ik gebruik om te punchen kriebelt niet, dus dat gaat, anders denk ik niet dat ik hem lang  zou om doen.

De wol heb ik op soluvlies gepuncht, en daarna hetzelfde bloemetje van de corsage erop geborduurd, het patroontje in de machine alleen nog iets verkleind.

En dan nog een stukje zwarte wol gepuncht voor het hangertje, deze dan weer vastgepuncht aan het ronde deel. En dan nog een paar kraaltjes, hiervoor de lontwol gedraaide en ook op soluvlies gepuncht, daarna dubbelgevouwen en vastgepuncht.

Op het achterpand in bij de hals komt ook de bloem nog weer terug.

De punchtool is een prachtige aanvulling bij mijn naaimachine, u kunt er van alles mee decoreren, van kleding tot woon accessoires, ik denk dat ik het, het meeste gebruik voor kleding.

Ik heb het ook op spijkerstof uitgeprobeerd, want ik wil het op een achterzak van een spijkerbroek gaan doen.

Het bovenste deel is zonder draad op de achterkant gepuncht, hiermee beschadig je eigenlijk het weefsel, maar het effect is wel heel mooi.

Bij het onderste patroon heb ik hetzelfde motief gebruikt, ook op de achterkant, maar hier heb ik dan een draad mee laten lopen.

Zoals u ziet, deze patronen waren geborduurd. Wat wel belangrijk is, dat u aangeeft dat u borduurt met de punchvoet, deze moet u ook selecteren als u gewoon gaat punchen.

Hierdoor wordt automatisch de bovendraadcontrole uitgezet!

Punchen met de borduurmodule kan ook op de nieuwe 580!

Let op als u een punchvoet koopt, welke u koopt, de voet voor de naaimachines met 9mm is anders, maar ook de steekplaten zijn verschillend!!

Ook wil ik nog een trui maken van joggingstof, en dan bv. het patroon van het proefje van mijn vorige blog gebruiken. Maar dan niet alleen punchen, hetzelfde patroon gewoon borduren, borduren met voet 43 en er dan natuurlijk ook nog een applicatie van maken, ik zie het al helemaal voor me.

Ook ga ik in de winkel in januari een workshop punchen geven. En Liesbeth gaat in het Creative Center een workshop punchen geven.

Dit is nog een detailfoto van de blouse, heb natuurlijk weer doorgestikt met veel siersteken, en deze keer knopen gebruikt met 6 gaatjes, en deze met kruisjes vast gestikt, toch wel super dat je de knopen aan kunt zetten met de machine gaat toch wel een heel stukje sneller.


Het is weer goed gelukt, maar de broek moet nu nog “even” gemaakt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Yvonne,
  De draad voer je aan de voorkant in, en dan doe je hem door het achterste gat van de punchtool, en dan wordt de draad in het midden gepuncht zo loopt de draad of het lintje vanzelf mee. Zoals je boven op de foto ziet, met die gele draad, die heb ik van het voorste naar het achterste gat doorgevoerd, en dan punch je in het midden.

 • Yvon Janssen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda,
  Het is weer geweldig wat je gemaakt hebt!
  Mijn vraag is: wanneer ik de draad door het achterste gat van de punchtool laat binnenkomen, waar verlaat hij dan de punchtool weer?
  De beschrijving van de voorinvoer in de punchtool was duidelijk, maar de hoe de achterinvoer in zijn werk gaat snap ik niet goed. Kun jij me dat uitleggen?
  Alvast bedankt voor de moeite!
  Groetjes,
  Yvonne.

 • Marie-Louise BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wow, fantastisch geworden! Geweldig!!
  Ik ben ook aan het experimenteren gegaan en het is echt een super leuk accessoire om mee te werken.
  ( Wel spannend omdat ik dit dus nog nooit eerder gedaan had.)

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam