Creatieve berichten over naaien

Ricky Tims komt naar Nederland en Belgie!

Na een tijd van voorbereiding is het nu toch echt helemaal zeker; Ricky Tims komt naar Europa en gaat ook een aantal lezingen geven in Nederland en België. Het was voor ons echt lastig kiezen uit het aanbod, aangezien het allemaal mooi is wat hij maakt. Ik kan echt niet zeggen welke quilt van hem ik het mooiste vind.

Voor degenen die hem niet kennen; Ricky Tims is een internationaal bekende quilter uit de Verenigde Staten van Amerika. Door het hele land geeft hij seminars, vaak samen met Libby Lehman en Alex Anderson. Helaas ging het niet lukken om ze met z’n drieën naar Nederland en België te halen.

Al vrij snel aan het begin van zijn carrière werd Ricky in 1991 tot een van de 30 beste quilters ter wereld gekozen, en als ik op zijn website zijn quilts van de afgelopen jaren bekijk, dan lijkt me dat ook zeer terecht. En dan ga ik er nog van uit dat zo’n kleine afbeelding niet eens recht doet aan de quilt zoals deze in werkelijkheid moet zijn. Vooral het kleurgebruik spreekt me enorm aan! Vele van zijn quilts hebben prijzen gewonnen en sommige zijn inmiddels wereldberoemd. Op de website van Ricky Tims kunt u deze quilts, waaronder Bohemian Rhapsody, Fire Dragon Rhapsody en de verschillende Kaleidoscope quilts alvast bewonderen.

Na de lezingen in zowel Nederland en België is er een mogelijkheid om onder andere zijn quiltstoffen en boeken te kopen, ik denk dat ik alvast moet gaan sparen, ik word er nu al hebberig van ;).

Ik hoorde pas iemand zeggen dat ze het jammer vond dat Ricky geen workshop gaat geven, om zodoende de technieken die hij doceert meteen toe te kunnen passen. Dat is natuurlijk ook wel waar, maar dan zouden maar een klein aantal mensen deel kunnen nemen en kost het veel tijd om een deel van zijn kennis over te dragen. Zo’n workshop zou ook haast onbetaalbaar worden. Juist door het geven van een lezing kan hij in een relatief korte tijd, heel veel kennis doorgeven en kunnen er veel mensen deelnemen. Ik heb me laten vertellen dat hij op een zeer enthousiaste en meeslepende wijze zijn verhaal vertelt en dat het ook zeker goed te volgen is door iemand met wat mindere kennis van de Engelse taal.

Ricky Tims is 1 dag in Nederland en 1 dag in België, daarna reist hij door naar onder andere Duitsland en Zwitserland, dus ook daar kunt u nog lezingen volgen als u dat wilt.
Op onze website staan de verschillende lezingen vermeldt, met een korte uitleg. U kunt zich daar ook meteen aanmelden. Als u deze lezingen graag bij wilt wonen, wacht dan niet te lang met aanmelden, aangezien het aantal beschikbare plaatsen beperkt is.

Ik hoop dat u net zo uitkijkt naar deze lezingen als wij en dat we u op 8 of 9 maart mogen begroeten in Utrecht of in Edegem.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam