Creatieve berichten over borduren

Snip Snap met Jenny Bowker.

Een aantal maanden geleden heb ik in het Creatief centrum van Bernina in Breda een workshop gevolgd van Jenny Bowker. Toen ik haar beschrijving van de workshop Snip Snap las, sprak mij dat wel aan. We zouden restjes stof gaan verwerken in een quilt! Nou en restjes heb ik hoor. Bepakt en bezakt naar Breda.Ontvangen met een heerlijk kopje koffie met koek. Na een heldere uitleg van Jenny zelf aan de slag. Binnen een mum van tijd is mijn tafel in een puinhoop veranderd, maar dat mag echt de pret niet drukken.

Het basisprincipe van de Snip Snap is om vierkanten of rechthoeken te maken. Je maakt een aantal verschillende vlakken en zet deze dan weer aan elkaar.

Je kunt de lap zo laten natuurlijk, maar het is zeker een optie om hierop te gaan borduren.

U kunt natuurlijk gewoon met de naaimachine leuke steken over de quiltlap zetten, maar ik heb toch gekozen voor een borduurmotief wat bestaat uit siersteken. Op het blog kwam ik van Liesbeth Ouwerkerk de uitleg tegen van: Creatiever met decoratieve steken, deel 1.

Heb dit principe toegepast bij mijn motief.

Bij de ene cirkel heb ik ze op hun plaats laten staan en bij de andere juist uit elkaar getrokken.

 

Nu ga ik nog verzinnen wat ik ervan ga maken. Misschien een kussen, maar ik heb ook leuke bijzettafeltjes waarop dit zeker niet zal misstaan.

En krijgt u nog eens de kans om een workshop in het creatief centrum te volgen, zult u daar zeker geen spijt van krijgen. Bernina nodigt regelmatig top textielartiesten uit. Hou de agenda in de gaten!

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam