Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand: #55, een verrassende quiltvoet

Gerda heeft al een mooie kijk gegeven aan de mogelijkheden van koordjes, paspels en band aanzetten met deze voet. Ze heeft ook een beetje laten zien dat u het kan gebruiken voor het quilten, en daarover wil ik meer van vertellen.

Voet #55, de Rolvoet, werkt samen met het ondertransport, u kunt de gewenste steeklengte instellen. De naald zet u naar links, naast het wiel. Het wiel heeft een profiel, die houdt de stof als het ware vast. Hierdoor rollen de quiltlagen makkelijk onder de voet langs.

Ik vind deze voet onmisbaar als ik bochten wil quilten op een traditionele quilt. Het is sneller en makkelijker quilten dan met de boventransportvoet.

De “Hollandse Meisjes” quilt heb ik met deze voet gequilt, eerste met echo quilten rondom de meisjes. Ik heb de breedte van de wiel gebruikte als afstand tussen het quilten.

In de border heb ik halve cirkels door elkaar gequilt. Deze quilt is 80cm x 80 cm. Zonder de rolvoet was het stikken van deze border niet gelukt (hoe zou ik dat nou weten?!). Met deze voet heb ik redelijk snel en zonder problemen de border kunnen quilten en ik ben meer dan tevreden met het resultaat.

U kunt het patroon beter aan de achterkant zien.

Deze voet is ook geschikt voor het stikken op leer, suède, vinyl en plastic. Oorspronkelijk werd de voet gebruikt voor het  naaien van leren handschoenen.

Ik heb al eerder op de blog geschreven over de vele quiltmogelijkheden van Bernina , maar voet #55 ontbrak in deze reeks nog. Als quiltvoet is hij minder bekend, maar zeker de moeite waard om uit te proberen! Hij is voor mij onmisbaar geworden.

Tot de volgende keer,

Karen

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Yvon Janssen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Karen,
  U had dat quiltje,met dat cirkeltje,was dat de engels borduurwerkvoet 82/92,?
  ik zou dat graag willen weten,zodat ik de voet dan kan bestellen.
  hoop op een reactie
  Yvon Janssen,

 • Yvon Janssen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Karen
  Ben direckt op het blog,gaan kijken naar de quilt,die ik vanmiddag,heb gezien ik vind het zo leuk,dat ik u persoonlijk
  heb ontmoet,blijf u nu ook zeker volgen,ook al spaar ik het quilten nog altijd op voor later,als ik meer tijd heb,
  Ik hoop dat ik u nog eens zal ontmoeten,
  heel veel groetjes,Yvon Janssen

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam