Creatieve berichten over naaien

Kantjes en het nieuwe jaar

Gek op kantjes en mooie kleuren die combineren bij de kleding, dat is wat mij de inspiratie levert voor een nieuwe set. Veel ga ik met mijn vriendin naar Kantje Boord in Amsterdam om het nodige in te slaan. Zal haar ook eens om voorbeeld foto’s vragen, want zij maakt prachtige sets en is heel creatief. En zij heeft een kleine maat, dan kan je kant en stoffen ook weer anders verwerken.

De eerste keus is meestal het kant, maar soms ook de lycra. Bij het laatste is het zo, dat is graag kijk naar de kleur, maar ook een patroon vind ik erg leuk. Geeft net een andere twist aan een set die daardoor heel persoonlijk wordt. Hieronder bijvoorbeeld, de leuke strikjes met het mooie grijze blaadjes kant.

Meestal gaat de voorkeur uit naar een speciale kleur, of zie ik in de winkel een super mooie kant. Ja dan is het leed niet meer te overzien en komt de grote passie boven. Waarmee ga we combineren, welke picot (elastiek), welke lycra (soms 2 soorten, bijv. roze met zwart, of een pukkeltje of een glitter) Heerlijk om hiermee bezig te zijn. En natuurlijk hoe gaan we dingen in elkaar zetten, de creatie begint al vormen aan te nemen. Wat kan ik combineren en hoeveel stof heb ik nodig, heb ik nog bij passende kleurtjes thuis.

Zwart met Roze/Poudre

Uiteindelijk is het vaak zo, dat ik met een grote tas materiaal naar huis ga, nog even goed denken of ik alles heb. Want met het ontbreken van 1 soort fournituren ben je de klos.  Zonder beugelband geen BH. Zonder aansluit elastiek geen nette aansluiting van de cup. Te weinig picot geen slip, of misschien kan je er wel 3 maken.

Daarom een maten lijstje is zeker aan te raden. Heb een lijst voor een BH met 2 slips, maar ook met 3. Met een bustier is het weer anders door het lijfje. Altijd goed opletten dus. En das niet makkelijk in de snoepwinkel met de mooiste kanten en leukste stoffen.

Thuis wordt alles netjes opgevouwen, het kant en de lycra in een plastic bindzak. Het elastiek netjes opgerold en het schouderband netjes gelegd met het beugelband en het garen, dit gaat weer in een kleine plastic bindzak. Misschien komt het overdreven over, maar wat organisatie in het werk is toch wel prettig. Zo heb ik ook een map met mijn patronen, want in de loop van de tijd zijn deze ook nogal uitgebreid. Netjes bij elkaar met aantekeningen, dan hoef ik niet zo te zoeken.

Meestal ligt het materiaal even, want mijn creatie moet rijpen in het hoofd, voordat ik werkelijk tot uitwerking over ga. Voor mij een heerlijk proces van stoeien en fantaseren.

Ik hoop dat ik u kan inspireren in het nieuwe jaar tot een nieuwe leuke hobby, waar je heel wat gezellige uurtjes aan kan beleven. En die je ook nog een mooi maken. Want u weet, lingerie maak je voor jezelf  🙂

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam