Creatieve berichten over naaien

Truitje voor Sem

De laatste paar weken heb ik een kleine naai-pauze gehad. Op de gebruikelijk plek van mijn naaimachine (de hoek van de keukentafel) stond nu namelijk iets anders: de kerstboom! Een beetje ongewone plek voor een kerstboom, maar met twee kindjes onder de drie snapt u misschien wel waarom… 🙂

Nu de kerstboom weg is, ben ik begonnen met een klein projectje, een truitje voor Sem. Dit pasgeboren zoontje van een neef moest natuurlijk nog een zelfgemaakt kraamkadootje krijgen.

Ik had nog niet veel zin in een groot project, dus daarom heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Als basis gebruikte ik een kant-en-klaar fleece sweatertje met capuchon, gekocht in de winkel. Ik pimpte het door de naam van de baby er op te borduren.

Dit laatste was natuurlijk een makkelijk karweitje met de nieuwe Bernina 580. Ik verstevigde de onderkant van de stof met stik-en-scheur dat ik vast maakte met wat textiellijm uit een spuitbus. Deze versteviging is nodig omdat de stof rekbaar is. Door het vlies haal je de rek eruit en wordt het borduurresultaat mooier.

Op de bovenkant van de stof legde ik een laagje in water oplosbare borduurfolie. Misschien was dat niet helemaal nodig (dit gebruik je vooral bij handdoeken bijvoorbeeld), maar het zorgde er wel voor dat de letters mooi ‘bol’ op de stof kwamen te liggen.

Al met al een leuk kadootje, dat snel en makkelijk gemaakt is. Een vrolijk papiertje en een strik er omheen en het kadootje kon op de post!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam