Creatieve berichten over naaien

Achter de schermen bij Van Katoen

Het is ongelooflijk om te zien hoe een klein idee uitgegroeid is tot een event dat bij vele creatieve bloggers in de agenda staat aangekruist. Ik kan het nog steeds niet geloven. En vooral niet hoe ze het combineren met hun job, gezin en andere bezigheden. Het valt me nu al zo lastig om af ten toe tijd te maken om achter mijn naaimachine te kruipen. Ik zou zoveel meer willen doen, maar het lukt maar moeilijk om alles gecombineerd te krijgen. Niks dan respect dus voor de meiden van Van Katoen die de organisatie tot in de puntjes voorbereiden. Wat ik te zien krijg, is niet meer dan een tipje van de sluier.

Zo zijn er zijn al meer dan 2.000 patronen verkocht. En de flickr pool doet je gewoon zin krijgen om ze allemaal te maken. Voorlopig is mijn teller stil gevallen bij het ene peuterkleedje, maar ze kan al gerust groeien want het kleuterkleedje is ook besteld. En voor mezelf wil ik al lang zo een bolelo. En wie weet, een halterkleedje voor de zomer?

Ze stonden op Petit Bazaar en moesten velen teleurstellen dat de t-shirts nog niet te koop zijn. Ik graaide in hun knopenkoffer en liet me ook gaan bij de kerstkaartenverkoop. Zondag 5 februari staan ze op Stoffenspektakel in Gent met een heel mooie banner en zal de vraag naar de shop ook wel komen. Ik mocht de banner al in het echt zien op de maakdag in het MIAT. Ik pakte mijn naaimachine mee op de tram.

We kregen een plaatsje aan de workshoptafel en vormden zo een deeltje van het decor. Af en toe durfde iemand ook wel eens komen vragen waar we mee bezig waren. Eén meneer stond er op om bij iedereen langs te komen en een praatje te slaan. Hij vond het geweldig!

Kleine meisjes durfden al eens een opmerking maken over de kleurrijke stofjes waar we mee bezig waren. En we konden haar geen ongelijk geven, al durven smaken wel eens verschillen. Sommige pastelkleurtjes waren aan mij toch niet besteed. Maar alles was wel super georganiseerd, met stofjes in het goede formaat, passende draad en ritsen, allemaal stuk per stuk verpakt in een envelop. Klaar om gestikt te worden…

Maar voor mezelf was het ook een beetje een confrontatie met de realiteit. Ik stik eigenlijk maar traag. Ik had me op voorhand wel voorgenomen om het me niet aan te trekken en het patroon al eens te proberen, maar dat was dan uiteindelijk toch niet gelukt. Maar zelfs dan, heb ik vaak het tornmesje mogen bovenhalen. Voor mezelf zou ik het al eens door de vingers hebben gezien, maar bij Van Katoen betekent handgemaakt deftige en gestreken naden, mooie rechte stiksels ter versiering,… Ik heb in elk geval heel wat bijgeleerd.

En ze deden een oproep voor tasjes die ook hier een plaatsje vond. Klaske toonde eerder deze week haar tasjes. En ook ik liet me niet kennen. Als ik dit berichtje typ staat de teller op 379 en ik weet dat er woensdag bij de Ijverige wijven een marathon werd gehouden. En daar heb ik ook mijn exemplaren afgegeven, gemaakt uit een restje van de tas van vorig jaar in de naailes.

Ik ben ook reuze benieuwd naar het kleed dat ontworpen wordt. Of de Bernina-naaimachines,… en de workshops die binnenkort online komen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam