Creatieve berichten over naaien

Boxkleed voor Tomas

In mijn vriendinnengroep worden met enige regelmaat nieuwe wereldburgers geboren. Ik probeer altijd iets bijzonders te maken voor de baby. De moeder van Tomas vertelde mij dat ze nog geen boxkleed had en dat ze er wel graag eentje wilde in blauwe kleuren.

Zo gezegd, zo gedaan natuurlijk! Ik ging aan de slag om een boxkleed te maken voor Tomas. Uit mijn stoffenkast en lapjesmand verzamelde ik allerlei blauwe stofjes. Ik sneed er vierkantjes van om een quilt-achtig boxkleed van de maken.

De bovenkant is een patchwork van verschillende stofje. Het grotere, brede, stuk met de diertjes is een stuk stof afkomstig van een Ikea-kindergordijn (die ik ooit eens meenam uit de koopjesbak). Ook het onderste witte stuk is een onderdeel van hetzelfde gordijn, Het zijn witte vilten wolkjes, op de foto zijn ze niet zo duidelijk te zien, maar in het echt geeft het een leuk resultaat. Als Tomas wat ouder is, kan hij er ook een beetje mee spelen.

De achterkant is een fleece-dekentje, ook weer afkomstig van Ikea. Ze hebben daar leuke lichtblauwe en roze fleece-dekentjes voor heel weinig (1,30 geloof ik).

In het midden zit een laag hele dikke fiberfill. Deze was nog het lastigst om te vinden, veel winkels verkopen wel dunne fiberfill maar niet van die hele dikke die zo fijn is voor kleine baby’s. Uiteindelijk vond ik de vulling op de dinsdagmarkt in Doetinchem. Deze markt is zowiezo een aanrader omdat er ontzettend veel stoffenkramen verzameld staan. Die ene kraam heeft dus een hele stapel voorgeknipte stukken (90×100 cm) dikke fiberfill, speciaal om te gebruiken voor boxkleden. Het kostte geloof ik een tientje.

De naam knipte ik uit donkerblauwe fockfolie en strijkte ik op het boxkleed. Een simpele en snelle manier om een naam ergens op te appliqueren.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam