Creatieve berichten over naaien

Doe de hippie shake

Ik heb het de laatste weken moeilijk om 1) tijd te vinden voor mijn naaimachine, 2) iets af te werken op mijn naaimachine, 3) erover te bloggen. Maar na een hectische dag besloot ik gewoon thuis te blijven en mij te installeren. Ik had een idee, waar ik al een hele tijd mee rondloop, patroon en stofje lagen klaar. Maar het bleek allemaal iets moeilijker en op een avond heb ik niet meteen veel tijd. Ik had vooral ook behoefte aan iets dat diezelfde avond nog zou af zijn. Instant satisfaction.

Op de laatste meeting van de Ijverige Wijven had ik mijn breiwerkje aan de kant gelegd om allerlei kinderpatronen over te tekenen uit Japanse boekjes uit hun bibliotheek. Ik heb zelf geen kinderen maar ik wil mijn vrienden wel eens verrassen met een zelfgemaakt cadeautje. In happy homemade for kids (volume 2) vond ik dit leuke broekje.

Ideaal voor de zomer en ideaal voor mijn nichtje. Voorlopig blijft ze nog even mijn model. Dan kan ik ook gemakkelijker vragen hoe het zit met het patroon en of het wel past en zo, want je leest van alles op de blogs. Vaak heb ik de indruk dat de patronen aan de grote kant uit vallen, dus durfde ik het wel proberen om 2 jaar te nemen. Ook al zal ze eerder 2,5 jaar zijn tegen de zomer, ze is nogal een fijn ding, dus als er iets niet zal passen, zal het eerder de lengte zijn.

Ik koos een bruine stof met witte bolletjes en bloempjes. Ik won het stofje bij een give-away op een blog en had niet meteen een idee wat ik er mee kon maken. Het stofje valt nogal smal uit, maar gelukkig heb ik wel flink wat lengte.

Tijdens het stikken wist ik meteen waarom er zoveel kinderkledij op blogs te vinden is. Ze groeien natuurlijk snel, maar ook het stikken is een stuk sneller dan bij volwassenen. Je hoeft je vaak ook geen zorgen te maken over knopen of ritsen. Dit patroon heeft enkel een elastiek in de boord, lekker handig. En kijk eens, hoe lief zo een achterzakje is.

Om de broekspijpen te stikken moest ik het zwarte stuk van mijn machine halen.

En hier zie je het eindresultaat. Toen ik het mijn lief toonde, reageerde hij enthousiast: “leuk, een pyjamabroek”. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus nu ben ik aan het twijfelen en hoop ik dat mijn schoonzus het wel leuk vind. Ik vind het wel iets hebben voor een kleine meid.

Ik volgde de raad van één van de mama’s bij de Ijverige wijven en heb de elastiek nog niet vastgemaakt, zo kan het nog op maat bijgepast worden. Weer een zorg minder… En als de reactie positief zijn, volgen er ongetwijfeld nog. Ik heb nog wel wat kleurrijke stofjes liggen voor broekjes voor kleine mensjes.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam