Creatieve berichten over borduren

Gezien op het Amerikaanse blog

Af en toe zit ik ook wel eens te surfen op het web, en kijk ik op de blogs van Bernina Duitsland en USA.

Nu zat ik op de site van het amerikaanse blog.

En daar kwam ik deze geweldige spelden tegen, en knopen.

Gemaakt van krimpfolie. Dat heb ik ook nog ergens in de kast liggen, dat is natuurlijk wel erg leuk om uit te proberen, maar dan moet ik nog even spelden zonder knop halen. De folie die ik nog heb is wit, en kan dus wel voor mijn plan!

Ik wil natuurlijk kleine naaimachientjes als spelden, en dan wel ‘echte’!

Plaatje gevonden in het accessoireboek, en over getekend met een watervaste stift. En dan kun je het laten krimpen in de oven, maar op het filmje op de amerikaanse site zag ik dat het met een heat gun was gedaan, die heb ik ook, en dat gaat natuurlijk sneller.

Plaatjes uitgeknipt speld erin, en de heat gun erop!


Ze trokken een heel klein beetje krom, toen heb ik ze even op de kop gehouden, en weer de heat gun er op, en plat gedrukt.

En nu heb ik unieke spelden, en dan ook nog een paar voor de winkel

En omdat ze eigenlijk te mooi zijn om te gebruiken, ook maar een mooi speldenkussen.

Een cirkel geknipt van vilt, gevuld met fiberfill en in een senseomokje geplakt.


Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • gerda groenevelt

  Hoi Mimy,
  Dat krimpie dinky is te koop in hobby winkels, of via internet, spelden zonder kop weet je wel te vinden, en dan een plaatje wat je wilt gebruiken.

  Ben benieuwd, groetjes, Gerda

 • mimy van doeveren wageningen

  Hallo Gerda,

  wat een leuke spelden
  Kan ik een pakketje van je kopen om het zelf te proberen?

  Lijkt mij zo leuk om te doen.

  ik hoor het wel.

 • Erika Mulvenna

  I love your little machines, those are great! So nice to see my shrink plastic pins inspired you! Shrinking with a heat gun is faster, but if you shrink them in the oven on cardboard you can press your shapes flat before they cool off.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam