Creatieve berichten over naaien

Nieuw project

Drie weken geleden kon ik eindelijk de zoom van mijn rok stikken. De rok ligt hier nog rond te slingeren. Er zitten nog steeds draadjes in die ik er uit zou moeten halen. Misschien moet ik het ding maar eens mee nemen op de trein… En jullie hebben ook nog een foto van het eindresultaat te goed. Mijn “thuisexemplaar” is nog ergens blijven steken bij het ritsgedeelte. Maar ook hier is beterschap in zicht.

De week voor de krokusvakantie kon ik op zoek naar een geschikt patroon voor het tweede project van de naailes: een broek. Al is dat relatief, het mag ook een rok zijn. Sommigen geven daar de voorkeur aan. De enige voorwaarde is dat we verondersteld worden een gulp te stikken, maar ook daar kan je wel onderuit komen. Mijn rokje had al een gulp, dus sowieso kon ik vrij kiezen. Alleen had ik iets in gedachten…

Ik heb de meest fantastische broek in mijn kleerkast hangen. Ik kocht ze zeven jaar geleden, schat ik, in solden bij Didi. De korting viel wat tegen, maar ik kon moeilijk weerstaan. En ik kocht er een kleedje bij. Het is een wijde broek, met een strakke taille. De achterkant van de pijpen is in stevige stof, bijna jeans, de voorkant is soepele stof met veel plooitjes. Op de randen staan sierstiksels, die al heel snel in minder gelukkige aanraking met mijn strijkijzer kwamen. Na al die tijd begint ze er zelfs voor lazy zaterdagen wat te sjofel uit te zien.

Ik wil dus een vervangexemplaar, bij voorkeur in een felle kleur, echt iets voor de zomer. Zoals Geertje me vorig jaar al aanraadde. Dus installeerde ik me met een stapel patroonboeken in de les. Het toffe is dat iedereen ergens anders mee bezig is en ook in een ander stadium. Zo kon A. al passen, was M. nog aan het knippen, mocht P. beginnen driegen,… Ze lachten eens goed toen ik vroeg of er nog jaargangen beschikbaar waren. Maar sommigen hadden er ook best lang over gedaan. Alle modellen die ik er uit haalde beantwoordden wel aan een paar kenmerken, maar geen enkele broek was echt wat ik zocht.

En toen vond ik ze, een patroon uit de Burda van 2008 met een duidelijke tailleband en wijde pijpen. Sorry voor de slechte foto, ik had enkel mijn gsm bij. Het lief gaf aan de andere kant van de lijn zijn mening, hij vindt het maar niks, maar dat is omdat hij het zich niet kan inbeelden maak ik me sterk. Het enige meisje dat ook nog een patroon moet zoeken, zag er alvast wel iets in. Ik nam de tekeningen over, maar daar vertel ik een volgende keer over.

Deze week kan ik beginnen knippen… Spannend.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam