Creatieve berichten over naaien

1111 Marathon in Almere – deel 1

Het zal u vast niet ontgaan zijn, afgelopen vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart was het NL Doet. Door het hele land zijn vrijwilligers aan de slag gegaan om allerlei klusjes op te knappen.

De stichting Creapower organiseerde zaterdag in Almere een naaimarathon voor het goede doel. Ruim 70 mensen hebben van 10.00 tot 22.00 uur ruim 200 creaties gemaakt voor het project 1111Kinderkamers en Voedselloket Almere. Deze beide organsaties kunnen een heleboel kinderen blij maken met memoborden, knuffels, badjasjes, tasjes, quiltjes, kussens, etc.

Omdat BERNINA deze actie mede gesponsord heeft, zijn Geertje en ik zaterdag ook naar Almere gegaan om een paar uurtjes mee te helpen. Nou ja, die paar uurtjes werden uiteindelijk heel wat uurtjes, omdat het zo ontzettend leuk en gezellig was. We hadden ons alleen opgegeven voor de ochtend, maar zijn uiteindelijk tot na 16.00 uur gebleven.

Eén potloodtasje zouden we gaan maken… Het werden er uiteindelijk vier! En het was misschien maar goed dat we afgesproken hadden dat we mijn dochter weer in Utrecht op moesten halen, anders waren het er misschien nog wel meer geworden en was mijn man met pannen vol verpieterd eten blijven zitten.

Het begon met een enorme berg stofjes, bakken vol lintjes, knopen en andere versiersels.

Tja, en maak daar dan maar eens een keuze uit. We hebben eerst minstens een half uur rondgelopen met allerlei lappen in onze armen en steeds tegen elkaar gezegd: “Oh, dit stofje is leuk in combinatie met deze, of met deze, oh en wat vind je hier van? Oh, kijk wat een leuke lintjes, maar dan zouden we dat lapje moeten nemen”.

En om maar niet meer tijd te verliezen met het maken van een keuze, besloten we om er meer te gaan maken. Het werden er dus uiteindelijk vier.

Hoe we dat deden, met een een beschrijving van het project, dat gaat Geertje schrijven.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam