Creatieve berichten over quilten

Stoffenspektakel en nog zo wat

Afgelopen woensdag was het dan weer zo ver “het Stoffenspektakel” deed Zwolle weer aan. Voor mij bijna een thuiswedstrijd en als het even kan ga ik natuurlijk. Heerlijk slenteren tussen al die kramen met de meest mooie stoffen. Van heel goedkoop tot heel duur, van gewoon tot exclusief.

Mooie bruidskant bijvoorbeeld gezien van Valentino. Ik geloof € 285,– per meter.

Veel bekenden gezien en gesproken en dat is natuurlijk altijd heel gezellig.  En natuurlijk, ondanks dat mijn voorraadkast stoffen niet leeg is, ook nog wat stofjes gekocht. Drie mooie quiltstoffen in paars, lila en rood en een mooie KNAL groene stof voor een rokje of een broek.

In de Rode en Paarse stof zie ik ineens staan en dat vind ik echt heel vreemd: ( ( in de zelfkant dus ), o.a.  “Sold for Non Commercial Home Use Only. Other Uses Prohibited” Ik zal er dus maar geen foto van maken. Kan ik deze stof nu nog wel gebruiken in een quilt die misschien ooit op een tentoonstelling komt te hangen?  Weet iemand raad?

detail opname van mijn quilt “diamonds are a girls best friend” waarop veel positieve reacties kwamen tijdens de handwerkbeurs.

Tja, dit gezegd hebbende betekent dat natuurlijk ook dat ik dat rokje/die broek wel MOET maken nu. Komt goed, ik ga even op zoek naar een leuk patroon en dan zal ik het hier laten zien.

Verder kijk in met een heel goed gevoel terug op mijn expositie tijdens de handwerkbeurs, al weer twee weken geleden.  Er waren een heel aantal dames die mij herkenden van de Blog-foto ( met die mooie naaimachine ) .

Vooruit kijk ik nu vooral naar de lezingen volgende week door Ricky Tims in Utrecht. Jaren geleden ontmoette ik hem eens in Den Haag tijdens de Quilt-Expo. Nou ja, ontmoette? Wij waren in dezelfde ruimte, ik als een van zijn toehoorders en ik moet zeggen, sindsdien ben ik wel een fan.

Voor de late beslissers, misschien zijn er nog wel een paar plekjes vrij. 8 maart in Nederland, 9 maart in België. Kijk nog gerust even op de BERNINA-website.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam