Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand april, lang gewacht……………..eindelijk gemaakt!!Het accessoire van de maand april, voet 34 de terugtransportvoet  met transparante zool, en randgeleider met maatverdeling.

Wat voor project zal ik hier mee gaan doen……. Het gaat er nu van komen, ik ga een kussen maken voor op de bank. Ik had een tijdje geleden van mijn broer weer een hele boel gordijn stalen gekregen, en daar zat een mooie paarse lap bij. Dit ben ik al jaren van plan, maar dan kon ik weer geen mooie stof vinden, dan gunde ik me er geen tijd voor, dan zag ik een leuk kussen en kocht ik die weer. Maar nu had ik deze lap, en wist ik zeker dat ik hiervan een kussen wilde maken voor op de bank. Inmiddels heb ik nog twee hele mooi stalen gekregen in paars tinten die hier ook nog weer bij passen. Dan heb ik eindelijk mijn zelf gemaakte kussens!

Voet 34, een transparante voet, ideaal voor al mijn siersteken die ik graag gebruik. Een aanbieding in combinatie met de randgeleider met maatverdeling. de maatverdeling staat aangegeven in cm en in inch. Wat het ook praktisch maakt voor quilters. En ik kan het heel goed gebruiken voor de siersteken op mijn kussen.

Voordat ik met het stikken van de siersteken begin, verstevig ik de stof met neschen.

Rechte lijnen, alleen… dat is wel een beetje saai, en te gewoontjes voor mij. In de stof zitten ook lijnen geweven. Ze vallen een beetje weg door de rechte lijnen van de siersteken. Ik ga deze lijnen nu volgen met een afstand van 2,5cm. Dit geeft wel een mooi effect.

Nu de achterkant, er moet een sluiting in, kan natuurlijk een rits, maar die heb ik niet thuis, maar ik heb wel de set voor engels borduurwerk, dus ik teken mijn beleg af, verstevig dit met vliesofix, dan kan ik het beleg vast strijken aan de bovenste laag, dat maakt het makkelijker om de gaatjes te maken.  Gaatjes aftekenen en maken. De gaatjes maak ik met de voet voor engels borduurwerk. Deze voet is ook al eens accessoire van de maand geweest. Hier heb ik ook beschreven hoe de voet gebruikt moet worden. Hier kan ik dan een bantje door rijgen voor de sluiting. En dan kan ik op dit deel ook nog siersteken stikken.

En wat gebeurt er dan ook natuurlijk een keer……., de spoel leeg in het midden van mijn stiksel!

Op mijn machine kan ik aangeven het begin van mijn naaisteek, door de transparante zool kan ik dit ook goed zien, en door de rode lijntjes kan ik ook goed zien dat mijn halve stiksel recht zit, en waar ik weer moet beginnen. En het lukt perfect, het is niet te zien waar ik een stukje over elkaar ben gegaan.

Het rode pijltje onder is het teken van het begin van de steek, op de 820 en 830,640, 730 etc. zit dit tekentje op het scherm, bij 430, 435, 440 en 450 is er een knopje met dit tekentje onder het scherm.

Het bovenste rode pijltje bij de groene stip, is het punt waar de steek was gebleven, ik zet hem dan op het begin van het motief, en door de rode streepjes op voet 34, kan ik dit nauwkeurig bepalen. En dan weer verder, Je kunt niet meer zien waar het stiksel onderbroken was. Na de rechte lijnen ook op deze kant de lijnen van het weefsel nog volgen, en dan zijn beide delen klaar.

Nu kan ik de beide delen op elkaar leggen en afwerken, keren en het kussen erin.

Ik heb een heel mooi bijpassend bandje gevonden, één waar gaatjes inzitten. Daar kan ik dan nét weer iets extra mee doen. Ik ga met madeira decora lockgaren een koordje locken, dit doe ik door de lock in te stellen op rolzoom. Het koordje rijg ik dan door het bandje.

Maar wat is nu de voor, en wat de achterkant?

Beide kanten zijn heel mooi geworden, eigenlijk maakt het ook niet uit.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam