Creatieve berichten over naaien

Het begin

Of ik interesse had om te bloggen voor BERNINA? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik zit hele avonden achter mijn naaimachine, probeer regelmatig nieuwe dingen uit en schrijf heel graag. Een schrijfproject waarbij ik een jaar lang elke dag een blog schreef is net afgelopen en ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. ‘Ja’ dus, dat lijkt me hartstikke leuk om te doen!
En zo ben ik ‘ineens’ gastblogger op deze site…een hele eer!
Maar waar zal ik deze eerste keer dan over schrijven? Over de hond die bij voorkeur met zijn kop op mijn voet ligt waarmee ik het pedaal voor mijn naaimachine bedien? De enorme verzameling knopen die mijn oma me naliet nadat ze overleed en wat ik daar inmiddels mee gedaan heb? Over het feit dat ik pas twee jaar na aankoop van mijn naaimachine ontdekte dat er een speciaal voetje voor het inzetten van de rits bestaat? Mijn lintjesverslaving? Ik denkt dat ik die onderwerpen bewaar voor een volgende keer. Nou, behalve dat van de hond dan. Want hoewel dat heel grappig en bij vlagen ontzettend irritant is, weet ik niet of ik daar een heel noemenswaardig blog over vol kan schrijven.
Laat ik het deze keer houden bij hetgeen waar het allemaal mee begint. Het uitzoeken van de juiste stof. Woonde ik eerder in Tilburg waar ik gezegend was met drie goede stoffenwinkels, in Arnhem is het triest gesteld met het verkrijgen van stof. Winkels zijn er niet meer te vinden maar gelukkig is er op vrijdag een fijne stoffenmarkt. Voor werktijd kan ik daar mijn hart ophalen en nieuwe stofjes uitzoeken. Eén kraam is favoriet, die van meneer Olivier. Heel veel ruitjes, stipjes en sterretjes, lieve bloemenstofjes voor meisjes en hij doet zelfs zijn best om stoere stoffen voor jongens mee te brengen. Hij begint me al te kennen: “Goedemorgen mevrouw van de slaapzakjes!”
Thuis ligt een hele kast vol met gewassen en gestreken vrolijke en lieve stofjes. Als ik er naar kijk, komt er spontaan een glimlach op mijn gezicht. Het snuffelen door de stofjes heen is voor mij het perfecte begin van een nieuw project. Daar waar het allemaal mee begint!
Groetjes,
Daniëlle

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam