Creatieve berichten over borduren

Nieuwe gympen

In november had ik een blog bericht geschreven genaamd “weer naar school” , ik was met mijn dochter naar de opendag van de Artez hogeschool geweest. En hier geinspireert geraakt door de prachtige schoenen die ze daar maakten. Dat wilde ik ook, ik kan het natuurlijk wel maken, maar ik wil het dan ook wel dragen, en om een goede zool te maken, daar weet ik te weinig van.

Nu was ik voordat ik naar mijn werk ging even bij Scapino binnen gelopen, en daar hadden ze prachtige paarse gympen voor maar 10 euro, en ook nog in mijn maat, die waren voor mij!

En nu aan de slag, maar wat en hoe, dat rijpt dan wel een paar dagen.

Eerst een strookje stof geknipt, verstevigt met neschen, en daar een paar rijtjes siersteken op gestikt, deze wil ik aan de bovenkant van mijn gympen. Nadat ik de siersteken had gestikt, heb ik achter het strookje vliesofix gestreken, zo kan ik het op de gympen vaststrijken, en daarna vaststikken.

En dan even proberen met welke voet het het makkelijkst gaat, en hoe ik er bij kan. Een ding was zeker, de aanschuiftafel moet  eraf. Ik heb het met de rolvoet gedaan, en de gewone voet. Ik begon aan de voorkant, tot iets voorbij middenachter, daarna de schoen gedraaid, weer aan de voorkant begonnen, en gestikt tot waar ik gebleven was.

En dan langs de voorkant met een zig-zag. Het is wel gaaf!!

Ook wil ik op de neus van de schoen wat doen, ik had het stiksel met die kwastjes erop getekend met een watervaste paarse stift, maar dit was niet mooi, ik kon het er zo weer af vegen.

Dan maar een paars strookje stof stikken met de kwastjes. En erop gelijmd met gel medium.

Dan met clover nog een paar rondjes maken.

Dan vast rijgen, en met een knoopje op de gympen vastzetten.

De veters zijn gemaakt van dubbele stof, die ik op elkaar heb gestreken met vliesofix ertussen, daarna met de rolzoom afgelockt. De uiteinde van de veter heb ik dubbel gevouwen, en met een zig-zag vast gezet. Daar gaat ook wat gel medium over, zodat de uiteinde  smal en glad zijn.

En dan zijn het een paar unieke gympen!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Margriet Limburg

  Hoi Gerda,
  Bedankt voor je lessen donderdag 10 mei in Breda.
  Heel inspirerend!!
  Moet ik nu toch maar een Bernina ?
  Nee, ik probeer mijn nieuwe machine eerst maar uit.
  Leuk zeg die gympen, daar houd ik ook wel van.
  Zeg, zou je de naam van dat ‘papier’ kunnen geven waar je die foto op geprint had?
  En waar je dat kunt kopen en hoe het precies werkt?
  Groet van Margriet Limburg uit Soest (van die Pfaff machine)

 • marie bartels

  Ik vind dit een fantastisch idee! Hoe verzin je het. Heb wel de nodige sandaal bandjes gestikt. Maar dit vind ik top! Dank je wel voor het delen.

 • janneke

  Super leuk!!!! En die paarse spijkerstof kan geen gewone spijkerbroek worden! Dat past niet bij deze schoenen!

 • gerda groenevelt

  En nu heb ik vanochtend op het stoffenspektakel in Apeldoorn paarse spijkerstof gekocht, dezelfde kleur, ik kan er nu ook een bijpassende spijkerbroek bij maken

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam