Creatieve berichten over naaien

Werkbeschrijving: paasmandje met oortjes

Wilt u nog een leuk paasproject maken? Maak dan dit vrolijke konijnenmandje dat u ook prima de rest van het jaar kunt gebruiken!

Dit hebt u nodig

25 x 50 cm groengeruite stof

25 x 50 cm vrolijke bloemetjesstof

22 x 44 cm verstevigende vlieseline (H 250)

2 knopen

oranje borduurgaren

borduurnaald

Verder:

(kartel)schaar, naaigaren, naaimachine, strijkbout, spelden

Zo gaat u te werk

Om de buitenkant van het mandje te maken knipt u uit de geruite stof vier stukken van 18 bij 11 centimeter. Verstevig deze door er vlieseline achter te strijken. Naai de stukken stof, met de goede kanten op elkaar, aan de lange kanten tot een koker. Naai om de bodem te maken de onderkant in de breedte dicht en vouw de punten van de zijkanten tot driehoeken. Naai die ook dicht en knip de overtollige stof weg. Vouw de stof met de goede kant naar buiten.

Teken op stevig karton een voorbeeld voor de oortjes. De oortjes zijn ongeveer 3,5 centimeter breed en 8 centimeter hoog. Knip uit de geruite en de bloemetjesstof elk twee oortjes. Verstevig de gebloemde stof met vlieseline. Naai de stukjes stof met de goede kanten op elkaar, werk de naden bij met een (kartel)schaar en draai de oortjes binnenstebuiten. Strijk de oortjes glad.

Knip voor de hengseltjes twee stukjes geruite stof van 14 bij 5 centimeter. Vouw deze in de lengte dubbel met de goede kanten op elkaar. Naai ze aan de lange kant dicht, zodat u een tunneltje krijgt. Vouw dit binnenstebuiten en strijk glad. Verstevig het hengseltje door aan beide zijkanten (aan de lange kant) kort op de kant door te stikken.

Speld de oortjes en de hengseltjes waar ze moeten komen, op de goede kant van de buitenkant van het mandje en naar beneden. Zorg dat er overal een klein stukje uitsteekt aan de bovenkant en let op dat u de oortjes een beetje omvouwt (zie foto).

Knip uit de gebloemde stof een stuk van 37 centimeter breed en 18 centimeter hoog. Naai dit tot een koker. Speld nu de gebloemde stof met de goede kant tegen de goede kant van de geruite stof. Zorg dat de oortjes en de hengsels goed op de plek blijven. Naai rondom. Keer nu de gebloemde stof om, zodat ze aan de binnenkant van het mandje komt te zitten. Strijk de bovenkant van het mandje mooi glad. Naai nu de binnenkant van het mandje met de hand (of met de machine) tot een bodem.

Borduur vervolgens twee knoopjes aan de voorkant als ogen. Om het mandje af te maken tekent u met een fijne pen een snuitje en snorharen aan de voorkant. Borduur deze met het oranje borduurgaren en het mandje is klaar om gevuld te worden met versgekookte eitjes!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam